Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kde může být chyba v nabíjení mobilu Siemens C35i?

To by se určitě dalo, ale když tenhle paeger funguje, včetně toho mobilu, perfektně (až na to dobíjení baterie mobilu- což je ale pouze problém toho mobilu) a jeho funkce jsou docela "vymakaný". ;-)
Jedním krátkým prozvoněním zapnu digitální časový relé (z arduina - to už jsem si k tomu přidal), které mi, po určitou, mnou nastavenou dobu, zapne topení, abych tam měl v zimě teplo, než přijedu.
V případě že je chci vypnout dřív, když si to třeba rozmyslím, prozvoním dlouze a ono se to ihned vypne.
Pokud chci topit déle, prozvoním znova, případně příště upravím čas na relé na delší dobu.
A o zapnutí a vypnutí mi mobil zpětně, prozvoněním, dá informaci, že operace byla provedena.
Pak má ještě i hlídání dveří chaty a pokud je někdo nezvaný otevře, tak mi mobil pošle SMS o narušení objektu.3-[
A přiznám se, koupil jsem na Aukru, vše, sice už starší, ale včetně mobilu, za 700,- Kč. A opravdu jednoduchý a funguje OK.
A mobil mám na kartu za 120,- Kč, na rok, s 200,- Kč kreditu. Ovládání i zpětná hláška je pouze prozvoněním, takže to kredit vůbec nečerpá. A mobil mohu jinak používat i na běžné volání, pokud třeba zapomenu svůj "smarťák" doma.
S věcmi od arduina pracuju běžně, ale proč řešit a vymýšlet něco, co je poměrně dobře vyřešeno a funguje OK?
A původní majitel mě, budiž mu ke cti, na ten problém s dobíjením upozornil. A já zkouším, zda to nepůjde u toho mobilu nějak opravit.;-)
A Jablotron dnes vyrábí a prodává něco podobnýho, s GSM a bez mobilu, ale ani to nemá snad tyto všechny funkce a chce za to něco přes 4000,- Kč!!!
Ale já už to nějak vyřeším. Když tak napojením na přímé napájení 3,7 V DC, bez baterky. To by neměl být větší problém. Použiji běžný napájecí zdroj 12 V DC, kterým napájím vlastní paeger a z něj přímo napojím napájení 3,7 V DC mobilu, přes regulovaný nastavitelný stabilizátor s LM 317, za 20,- Kč, z "Alíka".:-D A možná to bude i lepší.;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny