Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kde může být chyba v nabíjení mobilu Siemens C35i?

Mám starý mobil Siemens C35i, který používám, ve spojení s resetátorem PG-3, na dálkové ovládání el.topení na chatě, pomocí mobilu. Paeger-resetátor funguje bez problémů, ale u mobilu, který je k celkové funkci zažízení nutný, došlo k takovéto závadě při nabíjení akumulátoru.
Po zapojení na nabíječku dojde (měřeno) k napojení mobilu na nabíjecí zdroj (na zdroji je bez zatížení 5,2V DC) a proud krátkodobě projde kolem 350 mA. Při tom poklesne napetí na cca 4,9V. Ale ihned proud přestane procházet, napětí se opět vrátí na 5,2V a do mobilu nabíjecí proud "neteče". Ale přitom na displayi mobilu zobrazuje ikonka, že je mobil dobíjen.
Pokud tedy je mobil ve spojení s pagerem, který má vlastní nabíjecí zdroj, pro občasné automatické dobíjení aku mobilu, což je pro stálý pohotovostní provoz nutné, ten není tedy dobíjen a po určité době, když dojde k vybití aku (který byl nabit na jiném mobilu), funkce zařízení je ukončena, neboť mobil přestane fungovat.
Jde zřejmě o to, že se nějakým způsobem, po zapojení nabíječky, "zablokuje", někde v mobilu, průchod proudu do aku, ale mobil, podle diagnostiky (ikonka na displayi), napětí má.
Rovněž při zapnutí nabíjení mobilu z paegeru, které má za funkci i jeho automatické zapnutí, pokud je vypnut, toto provede, to znamená že ze zdroje napěté registruje, ale pokud je aku vybitý, okamžitě mobil upozorní, že "baterie je vybitá" a mobil opět ihned vypne. Takže, v tomto případě, je celé zařízení nefunkční.:-(
Aku je však určitě dobrý, v jiném mobilu jde bez problémů nabít. Nemá někdo zkušenost s takovouto závadou, případně jak ji odstranit?
A mobil nejde zaměnit za jiný, neboť zařízení je konstruováno pouze na tento typ.
Budu to sice řešit asi zhotovením síťového napaječe s napětím 3,7V, napojeným přímo, místo baterie (zařízení je stacionární), ale i tak bych to chtěl, pokud by to bylo schůdné, opravit.:-p

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny