Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aktualizace windows 10 verze 1803

Zdravím
Prosím vás už pro boha co ten Microsoft dělá nebo co si dokazuje nebo už se tam všichni z bláznili :!: :!: :!: :!: :!: mě se taky stahuje aktualizace windows 10 verze 1803 a třeba tady čtu https://www.zive.cz/poradna/windows-10-verze-1803-2018-chyba-nelze-upgradovat/sc-20-cq-633691/default.aspx?consultanswers=1 jaké jsou s tým potíže já jsem ten PC radši při stahování vypnul.Dá se ta aktualizace nějak přerušit ? díky

Poz.Dal jsem už podobný dotaz i na jiné fórum ale tady reakce jsou rychlejší

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dnes som na 3 nové notebooky (Dell) inštaloval radšej čistú 1803. Všetky skončily čiernou obrazovkou…
pako500 15.05.2018 17:33
pako500
Dnes som na 3 nové notebooky (Dell) inštaloval radšej čistú 1803. Všetky skončily čiernou obrazovkou… nový
XoXoChanel 16.05.2018 17:47
XoXoChanel
Ahoj Koko. Notebooky sú fungel nové s predinštalovanými "starými 10tkami". Pri takom Delli a PROSUPP… nový
pako500 17.05.2018 18:17
pako500
- Jestli je to tak jak opravdu pises, bych na tvém miste nahledlna nainstalované ovladace které byly… nový
XoXoChanel 17.05.2018 18:24
XoXoChanel
Ako som bol napísal už prv, pomôže natvrdo vypnúť, odpojiť od netu a dostanem sa na plochu. Potom zn… nový
pako500 17.05.2018 18:30
pako500
Pardon Nejrychlejsi + ostatni ze (to uz nema meze ty moje hrubky, omlouvam se) PS : Naposled se ptam… poslední
XoXoChanel 17.05.2018 18:32
XoXoChanel
Tak suma sumárum aktualizace trvala asi půl dne ,co mě to první nabídlo diktovat text to jsem přijal… nový
Víťa 16.05.2018 17:43
Víťa
Cože? Půl dne? Mě to netrvalo ani půl hodiny! Buď máš nějaký předpotopní pomalý stroj nebo zabordele… nový
Machr55 17.05.2018 08:17
Machr55
No ... půl hodiny.. nejsi rybář ? nový
kozakl 17.05.2018 09:32
kozakl
Ne, tybář nejsem. Aktualizoval jsem tuto neděli (restart to po mně chtělo už v sobotu, ale odložil j… nový
Machr55 17.05.2018 12:59
Machr55
Jojo,to už byly některé úkony nachystané a provedené. Já měl na mysli celkový čas od prvotního spušt… nový
kozakl 17.05.2018 13:07
kozakl
Já ani netušil, kdy to začlo stahovat, Windows Update mám normálně zapnuté. Až se objevila ta výzva… nový
Machr55 17.05.2018 13:33
Machr55
Já to znám,dobrý,ta výzva k restartování už byla po jistých úkonech. On W10 myslí i za nás ... nový
kozakl 17.05.2018 13:59
kozakl
Když se něco začne stahovat tak to uvidím plovoucím oknu Connection Meter mám aktuální verzi 9.3.8 p… nový
Víťa 17.05.2018 14:02
Víťa
Aha, tak pokud to je včetně stahování, tak to jo. Stahování bych ale do samotné instalace nepočítal,… nový
Machr55 17.05.2018 14:14
Machr55
To mě uklidnilo :-) Už jsem se lekl, že na nabušeném PC mi to trvalo 2x déle než tobě. nový
L-Core 17.05.2018 14:21
L-Core
Mně to trvalo: (těsně předtím - po vytvoření bitové kopie - jsem vyvolal normální updaty W10 + Offi… nový
L-Core 17.05.2018 09:44
L-Core

Dnes som na 3 nové notebooky (Dell) inštaloval radšej čistú 1803. Všetky skončily čiernou obrazovkou na ktorej sa akurát hýbal kurzor myši. Tak tom nahral 1709 a hneď v úvode zakázal stiahnutie novej verzie. Stiahla sa aj tak a v zápätí prepísala na 1803. Dva dni neriešim nič iné ako problémy zákazníkov, ktorým upgrade neprešiel. Tuposť microsoftu omlúva len jeho drzosť..
Osvečilo sa mi natvrdo vypnúť, odpojiť od siete a dostať sa na plochu systému, potom stiahnuť aktualizácie. AK to zamrzne, alebo po reštarte nenabehne systém, proses zopakovať.

Dnes som na 3 nové notebooky (Dell) inštaloval radšej čistú 1803. Všetky skončily čiernou obrazovkou na ktorej sa akurát hýbal kurzor myši.

- Na NTB se instaluji obrazy (v pripade dostupnosti|vydani) vyrobce (které obsahuji jiz vse potrebné, od ovladacu a po jejich SW), nebo jsi mel pri instalaci zvolit package driver pro uvedené modely, dle mne problém "neni" na strane Windows ale ..* Instalace byla EFI ?na GPT odil disku? Verze a puvod instalcniho media ? Jak instalace probihala, jen odklikani ? PCs jsou v doméne ?
* Nebo alespon uz se mi (opravdu ojedinele) stalo u BULK systému na NTB kde nebyl zadny predinstalovany ovladac nabehla jen cerna obrazovka, resil jsem to jen obnovou (pres prikazovy radek a konsoli) ovladacu z externiho (muze byt externi HDD, USB klic, nebo ze site LAN) zdroje, nekdy stacilo ten NTB jen vypnou a pustit, v jednom pripade si vzpominam ze plocha byla na jiném video vystupu, kde sla prihlasovaci obrazovka/plocha videt jen na externim monitrou, zkratka hned poukazovat a schovavat vlastni neshopnost (tim nemyslim primo tebe) za Windows je ..

[INFO] ~ Kompabilitu vyhledej na strankach vyrobce : https://www.dell.com/community/Windows-10/Windows-10-upgrade-compatibility-list/
* Nebo prelozit DELL Windows 10 z FR do CZ, vyhledat model a aktualizaci.

[TiP] ~ :i: Ale urcite bych ti doporucil i zkusit vytvorit|pridat "nového uzivatele", jestli se jeho ucet bude chovat stejne a podle toho pokracovat.
- Osobne postupuji tak, ze si vytvorim na jednom NTB, (ktery kompletne aktualizuji po OS i Driver strance) obraz (CLON, v mnoha pripadech na starsich PCs pouziju i strasi ale vybornou Clonezilla) a ten pak pres sit (nebo externi HDD) instaluji do ostatnich (stejnych) modelu, kde nemusim resit zadné obdobné problémy. Urcite bych nestracel cas instalovat kazdy zvlast, jak to pak budes delat az jich budes mit treba 10 nebo 30 ?! :-)

Ahoj Koko. Notebooky sú fungel nové s predinštalovanými "starými 10tkami". Pri takom Delli a PROSUPPORTE k notebooku bolo možné stiahnuť image. Ale na tom nie sú ovládače, je čistý akurát je už aktivovaný systém.
Inštalačku na 10tku som vytvoril pomocou nástroja zo stránky MS. Na disku som vymazal všetky oddiely. Dnes mi to spravilo na HPčku EliteBook 840 G5 po tuším druhom reštarte, ktorý si vyžiadali aktualizácie systému po 1803. proste čistá inštalácia..

- Jestli je to tak jak opravdu pises, bych na tvém miste nahledlna nainstalované ovladace které byly nainstalovano pred tim, nez se obevila ta cerna obrazovka.
- V pripade, ze myslis ze je to ovladacem pro video, tak ho odinstaluj, v pripade ti ti jde prikazovy radek WIN+R vloz

devmgmt.msc

- A jako druhy krok, spustil opravu zdravi obrazu systému (do konsole se dostanes ne?)

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

* Toho druhého (lokalniho) uzivatele jsi zkusil vytvorit ?

[DODATEK] : Jestli tomu dobre rozumim , problém je ovlada (zrejme), tak proc po instalaci nezastavit akutalizaci pro HW prvky ?
[TiP] ~Nejrichlejsi asi pres registry nastavenim hodnoty 1 pro :

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsUpdate\UX\Settings

Ako som bol napísal už prv, pomôže natvrdo vypnúť, odpojiť od netu a dostanem sa na plochu. Potom znovu spustím aktualizácie.. až kým sa všetky nestiahnu. Keď zakážeš automatickú inštaláciu HW, ostane ti toto nastavenie aj po upgrade na novú verziu ?
Nie nerobil som druhého užívateľa. Nepotrebujem ho. Notebook už nemám. Potrebujem rýchlo nahrať systém a notebook odoslať (vždy mám na to cca 2 hod), s ktorým môže zákazník keď ho zapne okamžite pracovať a nie sa jebkať z aktualizáciami.

Pardon Nejrychlejsi + ostatni ze (to uz nema meze ty moje hrubky, omlouvam se)
PS : Naposled se ptam "VYTVORIL JSI TOHO DRUHEHO LOKALNIHO UZIVATELE" ? (né uzivatele na Mirosoft uctu, opravdu jen lokani uzivatel)
*Mas-li v umyslu napsat ANO, tak i dopis, jestli se chova stejne.

Když se něco začne stahovat tak to uvidím plovoucím oknu Connection Meter mám aktuální verzi 9.3.8 placenou verzi tam taky vidím mimo jiné zatíženost procesoru zaplnění operační paměti a tak dále bez tohoto programu byl bych slepý a vůbec bych nevěděl co se děje s PC zkrátka nedovedu si chod PC bez něj přestavit ne to není reklama to je fakt. Tak že když jsem to viděl stahovat tak jsem najel na Aktualizace a tam jsem viděl přibývající procenta tak od té doby toho půl dne počítám potom stahování skončilo a začala instalace to taky dlouhou dobu trvalo až skončila instalace tak sem dál restartovat a pak sám od sebe PC párkrát restartoval.

Aha, tak pokud to je včetně stahování, tak to jo. Stahování bych ale do samotné instalace nepočítal, protože během něho se dá s PC normálně pracovat a taky záleží, jak rychlé máš připojení.

Connection Meter jsem taky kdysi používal, ještě v dobách vytáčeného připojení přes modem. Zatížení CPU, RAM nebo sítě normálně nemám důvod sledovat, až eventuálně při problémech a na to mám nástroje WIndows a Process Explorer.

Mně to trvalo:

(těsně předtím - po vytvoření bitové kopie - jsem vyvolal normální updaty W10 + Office, které mám normálně pozdrženy o 30 dní)

- od vynucení aktualizace na 1803 ("inicializace"), přes prohledávání současného stavu, stahování a instalaci cca 50 minut
- pak to chtělo restart ("probíhá aktualizace, nevypínejte počítač, 15%..."), restartovalo se to nakonec několikrát. Do stavu "funkční plocha W10" to trvalo necelých 10 minut.

Celkem tedy hodinu. i5-8600K, 16GB RAM, SSD.

Na starém NB s W10/Home, kde bylo potřeba předtím udělat i normální aktualizace (NB nebyl asi 1/4 roku spuštěn) to trvalo snad 8 hodin...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru