Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co může způsobovat neostré fotky u fotoaparátu smartphonu?

Mám cca 2 roky starý smartphon Acer Liquid Z410 s Androidem 4.4.4 KitKat. Jeho zadní fotoaparát má rozlišení 4 Mpx s automatickým ostřením. Dělal docela dobré fotky. Nyní jsem ale zjistil, že jsou fotky, i za dobrých světelných podmínek, pořízené v "normálním" režimu, rozostřené. :-(
Pokud jej přepnu do režimu HDR, jsou podstatně lepší. V dřívější době mezi nimi, co se týče ostrosti, nebyl žádný velký rozdíl.
Při pohledu na monitor, před exponováním, je obraz pěkně ostrý, takže objektiv by měl být OK. Při expozici však, jak se mi zdá, dojde ke krátkodobému rozostření a výsledná fotka je neostrá.
A nejde určitě ani o pohyb mobilu při expozici, dělá to i na stativu a ovládáním hlasem, takže bez jakéhokoli mechanického vlivu.
Na tomtéž manželčině smartphonu, se kterým mám možnost srovnání, jsou fotky pěkně ostré, v obou režimech, jako byly i dříve na mém.:-/
Na předním foťáku-"selfie" 2 Mpx, s pevně nastaveným objektivem, jsou fotky stále stejné, jako původně.
Zkoušel jsem různé možnosti, nastavení a přepínání, ale výsledek je stále stejný.
Předmětný smarphon "neutrpěl" žádný "úraz" ani nijaké přehřátí a podobně, ani nebyl "napaden" žádným virem. 3-[
Nemohlo by mít na funkci ostření vliv třeba i nějaká aplikace? Na mém je nemám všechny shodné s manželčiným, mám jich víc.
Nemáte někdo podobnou zkušenost (třeba i s kompaktem), případně nevíte, o co by mohlo jít, případně co ještě zkusit? :?:
Oprava v servisu nepřipadá v úvahu, byla by asi "neekonomická".;-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny