Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tvorba pc hier

Zdravím,

nedavno som dotal napad na tvorbu adventur. Na nete som nasiel Wintermute engine, problem nastava pri kresleni a grafike. Popravde v tychto veciach som dost lavy, neviem ani ktory program by bol najlepsi, ci staci mys alebo potrebujem aj tablet... vedeli by ste mi dat par rad do zaciatku?

Dakujem

Předmět Autor Datum
najlepsia je ceruzka a papier a trening.
fallon 21.05.2018 12:43
fallon
Ok, ale ako to potom dostanem do programu? Normalne cez scaner?
kplover 21.05.2018 12:46
kplover
po par rokoch skicovania na papier si kupis wacom tablet a svoje dlhorocne skusenosti prenesies do p…
fallon 21.05.2018 12:49
fallon
- Tak si najdi nejaky tutorial, kde te nauci zakladni tahy a prvky pri kresbe postav (carton, fanta…
XoXoChanel 21.05.2018 12:57
XoXoChanel
A nejaku stranku na tie platene PACKy neviete odporucit? Keby som sa rozhodol pre tuto cestu...
kplover 21.05.2018 13:04
kplover
radsej sa rozhodni pre inu cestu, tato ozaj nie je pre teba.
fallon 21.05.2018 13:05
fallon
A nejaku stranku na tie platene PACKy neviete odporucit? Keby som sa rozhodol pre tuto cestu... - J…
XoXoChanel 21.05.2018 13:07
XoXoChanel
Ok diky moc za rady, urcite vyskusam poslední
kplover 21.05.2018 14:53
kplover

- Tak si najdi nejaky tutorial, kde te nauci zakladni tahy a prvky pri kresbe postav (carton, fantasy, zvirata, manga etc etc dle tvého zamereni), pak az se naucis tento zaklad tak uz jen zalezi na tvé kreativite, jestli zadnou nemas, tak mas bohuzel smulu s tim uz nic neudelas.

- Kazdy kreslit neumi, ale muze se naucit (tvz mechanicky) zaklad, existuji i placene PACKS (https://assetstore.unity.com/) postav kdyby jsi byl opravdu zablokovan jen na urovni SKIN/postav , podle grafického Engine které pouzivas.
[TiP] ~Kdyz do vyhledavace napises Free Pack characters + tvuj ENGINE editor, jako Unity, nebo Blender ci Crytek etc, urcite najdes i neco zdarma na free licenci ;-)

A nejaku stranku na tie platene PACKy neviete odporucit? Keby som sa rozhodol pre tuto cestu...

- Jak jsem ti psal uz jednou vyse : "Kdyz do vyhledavace napises Free Pack characters + tvuj ENGINE editor, jako Unity, nebo Blender ci Crytek etc, urcite najdes i neco zdarma na free licenci"
- To zalezi na kterém ENGINE budes tu hru delat, par prikladu (neplacené najdeis i na ne-oficialnich strankach) musis hledat Free|zdarma nebo Demo paky viz vyse:
[Unity 3D]
https://assetstore.unity.com/categories/3d/characters
[CryEngine Crytek]
https://www.cryengine.com/marketplace
[BlendSwat pro Blender]
https://www.blendswap.com/blends

[JAK NA TO ?]
- Hodne navodu a tutorialu najdes na komunite treba takového AUTODESK-| https://area.autodesk.com/.
- Me osobne se né jen "postavy" , ale i "predmety" + "animace" nejlépe delaji v "Blender" , kde na par kliku mas uz neco co je pouzitelné -| BLENDER : https://www.blender.org/..
* Pro vyvoj nemusis pouzivat jen jeden motor, "Blender" jde pouzit i bych doporucil s kombinaci :i: "Unity3D -|https://unity3d.com/" (pro graficky motor) + "Bledner" (Grafika - animace), takle mas své "vlastni" postavicky (a né jen, tvorit muzes cokoliv, treba mechanické predmeti s animaci, jako otvirani truhly + efekt jan jako priklad takovou louc potrebujes jen v zaklade odelnik + efekt ohne, tento OBJEKT pak muzes duplikovat to znamana, ze ho vytvoris jen jednou ale muzes ho pouzit kolikrat chces, traba jich osadis 100 do jedné chodby) :-) a jeste k tomu zdarma, staci jen trochu trpelivosti motivace a treningu. .

[UKAZKA TVORBY POSTAVY V BLENDER]
- VIDEO jen jen ukazka z prostredi BLENDER , v tvém pripade zacni s tvorbou postavy|modeling a pak + pohyb|action, rigging .
TVORBA POHYBU :

PS : Neboj . I kdyby jsi byl uplny novacek, se to vse muze zdat nesrozumitelné a zamotané, hodne casu budes travit spis hledanim jak vlastni tvorbou, kreaci, nekdy se v tom vsem muze sptane hledat nejaka logika, ale jiz za par dni v tom budes mit jasno a sam dokazes udelat malou postavicku se zakladni pohyby jako chuze, beh a pak uz se budes jen zdokonalovat. Uvidis sam, ze takové ty prvni vysledky, takové prvni postavicky co konecne funguji !! jsou hodne velkou motivaci jit stale dal ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru