Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s internetem, prosím o radu

Dobrý den,
nevím zda jsem tu třeba špatně, ale bohužel nevím už kde bych se zeptal. Potřeboval bych opravdu pomoci. Již 3 roky (co tedy to více řeším) mám problém s internetem a poskytovatel je mizerný a nemohu si tu pořídit jiného, což je velký problém. Ale nyní se potýkám s problémem, že mám na hlavní server netu odezvu dobrou (27,41,14,11 atd) někdy to skočí vysoko, ale semtam.. a při 3000 testů při příkazovém řádku je někdy 1% loss a průměr pingu 40. Tady nastává ten problém. Když mám spuštěný příkazový řádek ukazuje to v pořádku ping, speedtest. net mi ukáže nizký ping, ale když zapnu aplikace např. ts3 mám tam ping 1000-3000.. Kde by mohl být problém ? Děkuji a omlouvám se, pokud se to sem nehodí, ale již opravdu nevím kde se zeptat, aniž by to byl můj poskytovatel, který by mohl semnou..
Díky

Předmět Autor Datum
způsob připojení k internetu je tajný, pro jistotu i typ domácího routeru je neznámý. ts3 používá bů…
lední brtník 26.05.2018 21:40
lední brtník
Tak bydlím na vesnici.. kde prostě je připojení tohoto internetu a jde pro mě tento.. bydlím dole po…
Grubits 26.05.2018 21:56
Grubits
chápu že na okraji civilizace více možností není a ani zoufalé vdsl tam nedosáhne. stačilo to zmínit…
lední brtník 26.05.2018 23:05
lední brtník
Teď taky řeším problémy s netem, a zvažuju změnu, mužu se zeptat, jakej internet (od koho) máš ty, a…
Kenzerut 26.05.2018 22:43
Kenzerut
Je to malá společnost.. spíše lokální pouze.. a je to all4net Problém je v tom, že jsem na konci spo…
Grubits 26.05.2018 23:02
Grubits
http://www.speedtest.net/result/7343028252.png Celkově vlastně takhle ten net funguje.. což je hrozn… poslední
Grubits 26.05.2018 23:07
Grubits

způsob připojení k internetu je tajný, pro jistotu i typ domácího routeru je neznámý.
ts3 používá bůhvíjaký server, výpis tracert na něj by taky neškodil.
ale teamspeak může používat nějaký protokol, který poskytovatel "míň podporuje".
nepíšeš kde bydlíš a proč nejde poskytovatel změnit, tak to asi nemá řešení.

Tak bydlím na vesnici.. kde prostě je připojení tohoto internetu a jde pro mě tento.. bydlím dole pod kopcem.. a druhý internet co se tu vyskytuje ke mě nedostane signal, protože překáží v cestě strom.. a teď jde o to, že ts3 byl jen příklad.. a je to hodně používanej a nikdo s ním nemá problém.. a zkusím třeba i 4 servery a je to stejný.. a hlavně také když spustím nějakou hru tak se laguje a kamaradi co semnou hrajou nemaji ty problemy.. takže ten problem je v netu a server nemá na to vliv.

chápu že na okraji civilizace více možností není a ani zoufalé vdsl tam nedosáhne. stačilo to zmínit hned.

odpověď na způsob připojení chybí, dá se odhadovat taky wifi - čili počasí, terén. někdy i smůla, že tě náhodou ve tvém směru někdo ruší: zobrazit třeba inssiderem. trochu by to mohlo vidět v tracertu, ale chápu, nechce se ti kopírovat výpis.

stejně tak když mají potíž se spojením všechny aplikace (protokoly), chce to napsat rovnou a nejmenovat zavádějícím způsobem právě ts.

router předpokládám že máš přiměřeně nový a že když jsi pařan, jsi k němu připojený kabelem a ne wifim přes několik zdí.

bohužel je to tak jak čekáš: pomohla by jen změna poskytovatele, nebo se přestěhovat.
taková je realita 21.století: internet být mohl, ale ne tady na zlodějském balkáně - od ods po babiše.

Je to malá společnost.. spíše lokální pouze.. a je to all4net
Problém je v tom, že jsem na konci spoje.. a oni nemají nastavený žádný limit nic.. a prostě ten net je, ale nevyzbyde uplně na mě asi nejspíše a jede pomaleji třeba.. ale prostě on jede prostě najednou 4 MB download a 15 MB upload (ano je to nesmysl) a pak zase nejede.. a těžko říct jak to opravdu je, protože vždy jsem akorát slyšel, že se udělá tohle a tohle a už to půjde.. a na konec mi prostě řeknou, že nejde nic dělat.. a prostě odezva na jejich server je nízka.. speedtest.net ukáže nizký ping, ale všude pak ping je vysoký :D. A podle mě rychlost netu a ping je určitě něco co by nemělo na sebe navazovat.. tak když je ping nizký tak i jinde by měl být nízký, ne ? Nemělo by tak záležet na rychlosti netu.. sice bude problém s věcmi že třeba kvuli netu pujdou špatně nebo tak, ale ping by stále neměl lítat v nebesích.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru