Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak odblokovat mobil s FRP zámkem

Ahojky mám problém s telefonem Samsung S8, po zapnutí se objeví průvodce a už hned po mě chce se připojit k wifi a hlásí hlášku unauthorized reset was attempted. Chce to po mě nějaký gmail účet. Já tam žádný zadávat nechci, email mám na seznamu. Tento krok nejde přeskočit. Takže do telefonu se nijak nedostau. Pátral jsem a jde o FRP Lock. Je tam android 7)

Na internetu jsem hledal návody:
- návody využívající skulinu v androidu (které jsou ale každý update odstraněné) , kdy se dá spustit apk aplikace na výmaz (přes voice assistant v textovém poli vyvovlat google now a dát příkaz k otevření) . Vlastnosti klávesnice - feedback tam také není. Nebo připojit BT hansfree při tísntovém volání také už nejde a zmáčknout tlačítko (nebo přidat kontakt a zadat vcard), dokonce ani přes realterm už nejde změnit volané číslo (asi dané vyndanou sim)
- připojení OTG USB disku nejde, průzkumník se nezobrazí.
- program jako Samsung FRP lock, SamFix, z3x samsung tool
- přeflashovat verzi se mi také nedaří. Custom rom tam nahrád nejde (download mode hlásí blocked by frplock).
- flashovat přes Odin nižší verzi androidu 7 (7.0.0) tam jde ,ale pak nějak se telefon záhadně updatuje po dalším zapnutí (obrazovka android, erasing) (sim je pryč, nepřipojen n awifi), nevím odkud, je snad tam nějak ukládaný každý update)?
- flashovat ještě nižší verzi (6)- telefon se bugne a zůstane na úvodní obrazovce - funguje jen download mode. Možná jsem zkoušel špatnou stock ROM (je jich mnoho mutací dle země,operátora, verze)
- nezkoušel jsem ještě Octop(l?)us box ve verzi, která by uměla tento model.

Poradíte, tedy jakým způsobem odblokovat ten telefon nebo přeflashovat?

Prý existují nějaké boxy, které umí se spojit s telefonem a odblokovat (ale to by přece měly umět i programy výše, nebo je snad rozdíl, že telefon komunikuje přes USB driver samsung a nebo přes ten box, kde údajně asi jde o nízkoúrovnový UART nebo COM i když je to v obou případech microUSB 2.0)..

Předmět Autor Datum
Zeptej se původního majitele, pod kterým emailem byl mobil aktivovaný a zadej ho tam.
Lukas1982 27.05.2018 15:47
Lukas1982
Kdyby to s tímto mailem šlo, tak bych se neptal. Hlásí to že zadaná adresa je neplatná. Proto jsem t…
frenu 27.05.2018 15:56
frenu
Já řeším úplně stejný problém, kdy majitelka resetovala mobil do továrního nastavení a od té doby se…
Lukas1982 27.05.2018 16:14
Lukas1982
https://www.progeeksblog.com/try-new-method-bypass-samsung-frp/
audax 28.05.2018 10:25
audax
Stala se mi zvláštní věc. Po nějakém zkoušení v programech a serii update FW již se na AT příkažy ne… poslední
frenu 28.05.2018 10:56
frenu

Já řeším úplně stejný problém, kdy majitelka resetovala mobil do továrního nastavení a od té doby se nejde přihlásit přes původní email. Píše to, že máš čekat 24 hodin, ale ani potom se nejde přihlásit. Někde jsem četl, že musíš čekat 72 hodin. Takže ještě den počkám.

Do mobilu se ale dostanu přes OTG, kde připojím Flashku a ta se v tom mobilu ukáže, potom přes program quick shortcut maker, ale stejně nejde ten mobil přihlásit, takže by si nemohla stáhnout žádnou aplikaci z Google play.

Mobil je ale nějaká imitace Samsungu-HomTom S8. 4 GB RAM a 64GB úložiště.

Edit: Doufám, že ti nevadí, že se přidávám k tématu.

Stala se mi zvláštní věc. Po nějakém zkoušení v programech a serii update FW již se na AT příkažy nedosttává odpověd a nic se neděje. při stejném postupu z realterm Jak jeto možné?

Dál je možné, že se nějak magicky automaticky telefon updatuje i po té, co doně přes odin nahraji jiný FW ? Protože poté vždy po spuštění (nebo při factory reset z volume up+home+power) ukáže modrá obrazovka s androidem (Erasing, updating)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru