Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Linux pro starsi (10 let) notebooky

Predpokladam, ze to tady bylo uz aspon petkrat, ale - jaky Linux byste doporucili pro starsi, cca 10 let stare notebooky? 2GB RAM, Pentium M kolem 1,5GHz.
Az potud standardni situace, ale:
- ISO se musi vejit na standardni CD (takze max 700MB). Notebooky nebootuji z USB (nebo bootuji, ale nepouzitelne), takze neni mozne instalovat z USB DVD, USB flash apod. Nevadi mi sitova instalace (ve stylu Debian netinstall) z nejakeho maleho ISO, ktere si dotaha dalsi balicky z netu
- chtel bych nejake standardni rozhrani podobne Windows (neco jako Xfce, LXDE...), takze zadne TinyCore
- ovladace pro bezne grafiky (Intel chipsety, stare ATI) se automaticky nainstaluji a bez uprav nejakych konfiguracnich souboru pojede grafika v nativnim rozliseni panelu
- rozumny SW manager (aptitude apod)

Pouziti - spis jako zalozni pocitac na chatu apod. Koupil jsem ctyri Fujitsu za par korun (doslovne), tak premejslim, co s nima. Za normalni situace by tam sly WinXP, ale na ne jsem nesehnal pouzitelny prohlizec :)

Vzhledem k tomu omezeni ohledne bootovani nemam zrovna chut napalovat desitky CD a zkouset jedno po druhem :) Kdyz nic jineho, muzu tam dat Lubuntu, ale podobnych Linuxu jsou tuny a mozna mate nejaky tip, ktery by mi sedl vic? Jako hlavni omezeni vidim ty ovladace grafiky, protoze zatim jsem na to vzdycky narazil (kdyz jsem pred casem hledal distro pro podobne stare thin clienty)

Diky moc!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny