Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak obnovit správné ovladače grafické karty?

Dopustil jsem se pošetilosti a nectil pravidlo "Když to funguje, tak do toho nehrabej" a napadlo mě aktualizovat ovladače pro grafickou kartu Palit GeForce GTX 750 Ti KalmX přes správce zařízení a tam Aktualizovat SW ovladače a byl jsem za to po zásluze potrestán. Od té doby mi ve Sledování spolehlivosti vyskakuje chyba hardware s Název události problému: LiveKernelEvent, Kód: 141 a k tomu v systémovém logu ve stejném čase nejdříve chyba, teď varování (viz níže) "Ovladač zobrazení nvlddmkm přestal odpovídat a byl úspěšně obnoven".

V praxi se to projevuje tím, že např. při přehrávání videa najednou vnitřek okna přehrávače zčerná a jde jen zvuk a po nějaké době se to resetuje a obraz se obnoví. I když se to hlásí jako chyba HW, tak to začalo až po mé aktualizaci a mám za to, že se tak jedná jen o falešnou hlášku a problém je v ovladačích, tedy SW.

Jako první jsem zkusil odinstalovat GK ve správci zařízení plus odinstalovat ovladače nvidia v programech a nechal ji doplnit přes windows update. Nepomohlo to. Před touto operací i po ní se v systémovém logu zobrazovala chyba nvlddmkm.

Zkusil jsem to opravit tím, že jsem stáhl správné ovladače přímo od výrobce GK, GK znovu odebral ve správci zařízení i v programech a po vyhledání změn HW spustil instalaci ovladačů od výrobce v default nastavení. Bohužel to nepomohlo a chyba se objevuje i po takto provedené instalaci. Po této instalaci tam ale zůstává oproti předchozímu kroku "už jen" varování a výpadky videa jsou méně časté.

Je ještě další cesta, jak toto vyřešit (kromě reinstalace W10/64)?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny