Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový monitor nefunguje korektně (nejde zvuk, malé rozlišení)

Koupil jsem zcela nový PC (sestaveno u Alzy), základní deska Z370, integrovaná zvukovka Realtek ALC S1220A, integrovaná grafika Intel HD Graphics 630 (procesor Intel Core i5-8400 Coffee Lake), Windows 10, nový monitor AOC U2777PQU (27'' 4K UHD 3840x2160, monitor má integrované reproduktory). Po instalaci jsem aktualizoval ovladače (AOC nemá ovladač přímo pro tento konkrétní monitor, na přiloženém CD i na webu výrobce mají nejbližší ovladač pro U2777B). Monitor je připojen kabelem DisplayPort (v rámci pokusů o řešení problému jsem zkusil i připojení kabely HDMI a DVI).

Problémy:

1. U monitoru nefungujou integrované repráčky. (Integrovaná zvukovka na základní desce je v pořádku, protože externí repráky a sluchátka normálně pracují.)

2. Nativně je nastaveno malé rozlišení 1024x768, které Windows označil jako "doporučené". Není problém, ručně jsem přenastavil na 3840x2160, ale evidentně to signalizuje nějaký problém, protože u jiných monitorů mi Windows vždy "doporučil" správné rozlišení.

3. Nejde nastavit Noční osvětlení, v nastavení je funkce zašedlá a zablokovaná.

Máte prosím nápad, co s tím? Protože jsem nemohl identifikovat problém, tak jsem včera přeformátoval disk, udělal čistou instalaci Windows a pro jistotu i resetoval BIOS. Ani po nové instalaci se ale problém s monitorem nevyřešil.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny