Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Internetovy poskytovateľ a uchovavanie aktivity

Ahoj. Dostal som sa do komplikovanej situacie, ktoru nejdem teraz rozpisovat. Pytam sa priamo - dalo by sa na poziadavku skrz policiu alebo sud poriadit vypis udajov a sledovanej aktivity na mojej IP adrese a mojom zatiadeni??? (niekto mi proste vliezol na IP adresu a narobil šarapatu) tak by som chcel predlozit dokaz od mojho IP.
Cital som, ze po roku 2016 uz neuchovavaju ziadnu aktivitu, je to pravda alebo iba blábol? Pretoze som sa to aj pytal mojho IP (slovanet) kde mi odpisal ze neuchovavaju ziadnu aktivitu na mojej adrese a zariadeni, no zas na roznych pravnych strankach aom cital, ze sudnou cestou vedia poskytnut ten vypis OR PZ, je to pravda?
Vopred dakujem za odpoved.
Roman

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Někdo mi vylezl na IP adresu = někdo se připojil k tvému routeru, zřejmě přes wifi. Protože je to tv…
Jan Fiala 15.06.2018 05:33
Jan Fiala
IP (slovanet) mi odpísal, že nezanecháva žiadne údaje o mojej aktivite na internete (mojej statickej…
Roxor98 16.06.2018 14:25
Roxor98
Na internetu stopy zůstanou i v případě dynamické adresy. Ale ne u poskytovatele, ale v cilovych ser… poslední
Jan Fiala 17.06.2018 06:14
Jan Fiala

Někdo mi vylezl na IP adresu = někdo se připojil k tvému routeru, zřejmě přes wifi. Protože je to tvé zařízení, odpovídáš za jeho zabezpečení.
Jak chceš rozlišit tvůj provoz od jeho provozu? Pro poskytovatele je to stejné - z tvého zařízení se někdo připojuje k internetu. Jestli je to někdo cizí nebo další počítač v domácnosti nikdo nepozná.

Od svého poskytovatele dostaneš (pokud to uchovává) výpis, kam se tvůj router (to znamená všichni včetně toho jednoho navíc) připojoval, protože poskytovatel za ten router nevidí.

IP (slovanet) mi odpísal, že nezanecháva žiadne údaje o mojej aktivite na internete (mojej statickej ip adrese), čož nechapem, lebo mi napisal, že mam dynamicku ip, ktora sa prideluje automaticky po zapnuti a vypnuti routru. Coz by znamenalo, že ked sa niekto niekam prihlasil alebo prehliadal net skrz moju wifi siet tak nezistim vo vypise ake stranky navstevoval a co stahoval, nakolko ja kazdy vecer vypinam wifi router?

Na internetu stopy zůstanou i v případě dynamické adresy. Ale ne u poskytovatele, ale v cilovych serverech. Ty krome IP adresy jsou z prohlížeče schopny zjistit spoustu dalsich informací - jméno počítače, prohlížeč, rozlišení, ... Z těchto informací si web poskládá profil, pomocí kterého je schopný tě identifikovat i bez statické IP adresy nebo cookies.
Pokud se někdo přihlašoval přes tvou wifi, tak nejjednodušší cesta je log na tvém routeru (pokud to router umi). Nový cizí počítač bys na svém routeru měl poznat také.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru