Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Programovanie moderných PC hier

Engine AAA hier býva v drvivej väčšine napísaný v C++:

Witcher 3 - C++ (REDEngine)
Fallout 4 - C++ (Creation Engine)
PUBG - C++ (Unreal Engine 4)
CS:GO - C++ (Source)
Rise of the Tomb Raider - C++ (Foundation Engine)

Každá hra pozostáva z viacerých vrstiev, pričom engine samotný je na tej najnižšej a v podstate definuje možnosti hry. Logika hry, dialógy a pod. bývajú napísané v rôznych jazykoch, pričom častokrát ide o skriptovací jazyk napísaný len pre danú hru/engine. Okrem toho pozostávajú hry z assetov (3D modely, animácie, shaders, zvuky, hudba, ...). A aj keď je engine napísaný v C++, samotná hra môže byť napísaná v hocičom inom (C#, Java, JavaScript, Python, ...).

Pri vývoji hier je veľa oblastí, ktorým sa dá venovať, pričom nemusíš ovládať C++ (napr. skripty pre export modelov, alebo herné skripty a pod.). Všeobecne, čo čítam po internete je, že vývojári hier nie sú príliš dobre zaplatení, pracujú veľa nadčasov a majú menšiu stabilitu zamestnania (najmä po ukončení vývoja titulu). To vychádza zo skúseností vývojárov v zahraničí.

Čo sa týka programovacích jazykov, tak je rozdiel medzi C a C++. Ak sa chceš venovať na nízkej úrovni takýmto hrám, tak sa zameraj na C++ a skús si niečo napísať v Unreal Engine. Ak chceš vidieť výsledky svojho učenia rýchlejšie, tak si vyskúšaj nejaký engine v JavaScripte, ktorý používa WebGL.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny