Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Grafická karta se podtaktovává

Taky Ahoj
- Obdodbné "tweakovani" jsem provadel v nekolika pripadech na ruznych GPUs primo pres [VBIOS], v 9 pripadech z 10 positivnich.
- Svuj dosavadni [VBIOS] jsem ulozil (zvladne to i GPU-Z) a snasledovne upravil pomoci "SW" typu "RBE" :
* Bohuzel "nemohu vkladat obrazky", tak se nezlob, ale na mensi "aperçu" SW-TWeek se muzes podivat "zde" : https://www.techpowerup.com/rbe/RBE_Fan.png

[TiP] ~ RBE - Radeon BIOS Editor
*Tuto cestu jsem vybral jelikoz jsem potreboval, aby graficka karta mela tyto parametry i mimo Windows, treba v Linuxovém prostredi, nebo na jiném PC kde jsem nechtel pokazdé provadet OC a Optimizaci zvlast, jsem si proto upravil dosavadni BIOS, kde jsem aplikoval jak Overclocking, tak nastavil jednotliva napeji dle napajecich profilu a taktu|casovani (CLOCK*@info) ---- existuje na to kalkulacka.

[Muze se hodit]
- Vice o FLASH AMD grafickych karet, navod, SW na stahnuti zde : ATI Flashing-Guide

[Musi to udelat jedine takle ?]
- Ne. Ale jestli se podtaktovava, ma na to mozna duvod, zkousel jsi snizovat trochu V (napajeni) GPU ? Jak snizis Voltage, snizis i [TDP] (thermalni obal) = nisi teploty.
- V pripade ze za problémem stoji vysoké teploty kvuli nevykonému chlazeni, jde nahradit za "vykonejsi Cooler", ale to jsou (dle mne zbytecné) penize navíc, v prumeru tipuji 50$ od "Artic Accelero" ktery na GPU typu AMD@R9 coolery delal a urcite bych se nebal ho i doporucit. /**s trochou stesti mozna min ?! Amazon ? Nevim priteli ..

UPOZORNENI :!: : V pripade, ze ta graficka karta je v provozu nekolik let, muze byt i sucha termalni pasta (R9 nemaji mezi coolerem a GPU TH polstarky o proti VRAM ale pastu), kde by mohlo proti vysim teplotam "popripade ! " pomoct prepastovani, kde muzes vyhrat dejme tomu od 5-10C° -- (dle Cooleru, Gpu, pouzité pasty)

Ilustracni obrazek : Artic Cooler AMD@R9
https://intress-online.de/eBay/artic-cooler-3fachluefter_1.JPG
* OC bych aplikoval jen v pripade, ze ta AMD@R9 ma kvalitni [PCB] .

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny