Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Grafická karta se podtaktovává

Ahoj, moje grafická karta MSI R9 380 2G se podtaktovává při stupních 82. Na tyto stupně se dostávám spíš jenom při overclockingu. Nešlo by tu hranici nějak posunout ? Aby se to podtaktovalo třeba na 84 stupních, protože na ty se už nedostávám a bohužel s větrákem na 100% nezamezím 82 stupňů, takže takhle by to obejít nešlo :)
Změna předmětu, původně: PODTAKTOVÁNÍ (karel)

Předmět Autor Datum
Jestli tu grafiku chceš spálit tak ano, dá se to obejít :) Podle mě už i těch 80 je dost na grafiku.…
Pepa471 16.06.2018 16:02
Pepa471
V msi afterburner mám max temperature 100 jenže nezabírá to :)
PODTAKTOVÁNÍ 16.06.2018 16:43
PODTAKTOVÁNÍ
Ono jde o to, že čím vyšší teplota, tím rychleji ti ta grafika půjde tzv. do řitě, víme? Doporučuji… poslední
Pepa471 16.06.2018 17:44
Pepa471
Taky Ahoj - Obdodbné "tweakovani" jsem provadel v nekolika pripadech na ruznych GPUs primo pres [VBI…
lenahCoXoX 16.06.2018 16:58
lenahCoXoX

Ono jde o to, že čím vyšší teplota, tím rychleji ti ta grafika půjde tzv. do řitě, víme? Doporučuji spíš místo téhle kraviny dokoupit chlazení. 80 stupňů není dobrá teplota pro grafiku, radši dokup větráčky, nějaké silnější, a hoď si to do bedny, ta investice se vyplatí víc než pak brečet nad spálenou grafikou za pár měsíců.

Taky Ahoj
- Obdodbné "tweakovani" jsem provadel v nekolika pripadech na ruznych GPUs primo pres [VBIOS], v 9 pripadech z 10 positivnich.
- Svuj dosavadni [VBIOS] jsem ulozil (zvladne to i GPU-Z) a snasledovne upravil pomoci "SW" typu "RBE" :
* Bohuzel "nemohu vkladat obrazky", tak se nezlob, ale na mensi "aperçu" SW-TWeek se muzes podivat "zde" : https://www.techpowerup.com/rbe/RBE_Fan.png

[TiP] ~ RBE - Radeon BIOS Editor
*Tuto cestu jsem vybral jelikoz jsem potreboval, aby graficka karta mela tyto parametry i mimo Windows, treba v Linuxovém prostredi, nebo na jiném PC kde jsem nechtel pokazdé provadet OC a Optimizaci zvlast, jsem si proto upravil dosavadni BIOS, kde jsem aplikoval jak Overclocking, tak nastavil jednotliva napeji dle napajecich profilu a taktu|casovani (CLOCK*@info) ---- existuje na to kalkulacka.

[Muze se hodit]
- Vice o FLASH AMD grafickych karet, navod, SW na stahnuti zde : ATI Flashing-Guide

[Musi to udelat jedine takle ?]
- Ne. Ale jestli se podtaktovava, ma na to mozna duvod, zkousel jsi snizovat trochu V (napajeni) GPU ? Jak snizis Voltage, snizis i [TDP] (thermalni obal) = nisi teploty.
- V pripade ze za problémem stoji vysoké teploty kvuli nevykonému chlazeni, jde nahradit za "vykonejsi Cooler", ale to jsou (dle mne zbytecné) penize navíc, v prumeru tipuji 50$ od "Artic Accelero" ktery na GPU typu AMD@R9 coolery delal a urcite bych se nebal ho i doporucit. /**s trochou stesti mozna min ?! Amazon ? Nevim priteli ..

UPOZORNENI :!: : V pripade, ze ta graficka karta je v provozu nekolik let, muze byt i sucha termalni pasta (R9 nemaji mezi coolerem a GPU TH polstarky o proti VRAM ale pastu), kde by mohlo proti vysim teplotam "popripade ! " pomoct prepastovani, kde muzes vyhrat dejme tomu od 5-10C° -- (dle Cooleru, Gpu, pouzité pasty)

Ilustracni obrazek : Artic Cooler AMD@R9
https://intress-online.de/eBay/artic-cooler-3fachluefter_1.JPG
* OC bych aplikoval jen v pripade, ze ta AMD@R9 ma kvalitni [PCB] .

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru