Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemAnketa Nový mobil - iOS x Android?

Ja hlasovat nebudu, protoze tam neni moznost "vyber si, co se ti libi vic" :-)

Telefony s Androidem jsem pouzivala 6 let, telefon s iOS mam teprve 4 mesice, takze u iOS nedokazu uplne posoudit, jak se to chova po delsi dobe. Leda ze bych to zhodnotila na zaklade zkusenosti s iPod Touch, ktery je v podstate iPhone, co neumi telefonovat. Ten je stary pres 6 let a funguje doted, jen baterka uz nestoji za nic (ale kdyby se vymenila, tak to asi bude porad v pohode) a nejsou na to uz par let zadne aktualizace systemu. Je i trochu pomalejsi, ale funguje porad, na prehravani hudby by byl porad uplne v pohode, aplikace uz nevim, jak by zvladal. Jen uz ho nepouzivam.

System jako takovy mi prijde celkem nastejno - jasne, v ovladani se trosku lisi, po prechodu jsem obcas tapala (hlavne teda asi kvuli tomu, ze z Androidu jsem byla zvykla na ta tri tlacitka dole - menu/home/zpet a ted mam X, ktere ma tlacitka jen na vypnuti a hlasitost), ale na to si clovek za par dni zvykne a pak je mu to celkem jedno. Proste pouzivam aplikace, co tam mam, nic vic, nic min. V tomhle jsou oba systemy stejne. Lisi se dostupnost aplikaci - nektere oblibene aplikace ci hry z Androidu tak na iPhonu nemam, protoze proste nejsou. Ale ty, ktere pouzivam nejvic, jsou dostupne pro oboje, takze v tomhle taky problem nebyl.

Shrnu to asi takhle: nebyt toho, ze iOS zatim jako jediny ma jednu hodne specifickou funkci, kterou fakt chci a vyuzivam, tak klidne zustanu u Androidu a budu si jednou za dva roky kupovat novej v cenove relaci cca 5-7 tisic. Proste spotrebni zbozi. iOS a iPhone jsou fajn, ale nevidim na tom nic az tak bombastickeho, co by me presvedcilo za to ty penize dat, nebyt te funkce, kterou v tuhle chvili Android jeste nema a je otazkou, kdy ji bude mit. Kazdopadne kdyz uz jsem do toho ty penize dala, tak doufam, ze to narozdil od mych predchozich Androidu vydrzi v pouzitelnem stavu aspon tech 5 let :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny