Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak poznám, jak mám zašifrovaný disk Bitlockerem?

Vygooglil jsem, že mám zadat příkaz manage-bde -status, což jsem učinil a popravdě z výsledku nejsem moudrý. Uměl by někdo tyto informace přečíst?

Zjistil jsem, že kromě HDD Seagate Barracuda (E:), který se stále šifruje, jsou dva disky zašifrovány 100 % (což předpokládám značí, že je šifrovaný kompletně celý disk vč. prázdného místa, nikoli jen použité místo). Metoda je XTS-AES 256.

Zarazila mě ale informace u disku D, což je SSD Crucial MX500, kde je u metody napsáno nikoli XTS-AES 256, ale "hardwarové šifrování"!!!! Tomu nerozumím, já jsem nic takového nezapínal - ani nevím jak na to. Ve správě nástroje Bitlocker jsem pouze klikl na ikonku Zapnout nástroj Bitlocker a právě mě udivilo, že šifrování se provedlo za 1 vteřinu. A teď vidím, že disk není šifrovaný Bitlockerem. Uměl by někdo tuto záhadu vysvětlit? Vím, že tento disk Crucial má certifikát TCG/OPAL a měl by tedy rychleji šifrovat, ale rychlost je neskutečná. To je normální? Není někde chyba? Zrovna na tomto disku totiž budu mít data zákazníků, takže právě tento potřebuji šifrovat relativně spolehlivě. Jde mi jen o to, aby se k datům nedostal případný zloděj počítače kvůli GDPR a obchodnímu tajemství, kdy to mám nařízeno smluvně s odběrateli. Nejsem pedofil, abych schvovával data před policií.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny