Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sony Vegas 14: 27W zátež při preview v TRIMMERu . neakcelerované?

Proč v programu Sony Vegas 14 při pouhém přehrávání zdrojového videa v trimmeru (jakožto náhled) přes trimmer samotný nebo přes okno Project media /file explorer - Start preview

žere procesor 28W !!!? ( Package 28, CPU 14, GT 7 wattů), total cpu Load 40% na 2.5GHz (6700HQ)
Přijme mi celkem zásadní chyba, když program neumí použít akcelaraci a to ani při náhledu zdrojového videa)

Zkoušel jsem nastavit v prefences (Acceleration Intel HD550 a Off).
To samé video přehrávané v WMP / Potplayer (akcelarace DXVA2) žere 8.5W Package (CPU 2, GT 1W). Jde MP4 AVC 2560x1440x60fps

Problém číslo 2:
V potplayeru toto video 4x zrychleně přehrávané jede naprosto plynule (trochu se zapotí 20W). Pokud dám event tohoto videa na timeline a dám 4x stretch, tak i na Preview (half (960x540) (project=fullhd60) je video brutálně trhané (tak 4fps). I přesto že nemá žádné efekty a motion blur vypnutý(který je chyba začátečníků, video je mazané a násl.export trvá brutálně dlouho). Ačkoli chápu, že přehrávání videa na timeline už není jen efektivní optimalizované přehrávání jako v potplayeru (nebo by mělo být i v trimmeru), ale přece se mi to zdá brutálně pomalé.

Předmět Autor Datum
Další dotaz: Existuje něco jako Media FX pro audio? Našel jsem pouze Tools-video-add media fx. Mým…
sričhač 26.06.2018 13:52
sričhač
Řešíš blbost! 20 watu je fakt hruza:-D
jezekhifi 26.06.2018 13:53
jezekhifi
Problém není v první řadě spotřeba, ale pomalý výkon, protože to jede přes CPU a ani 8vlákno to plyn… poslední
sričhač 27.06.2018 23:51
sričhač
a máš to vôbec na čom akcelerovať ? na hlavnom procesore počítača a nejakej integrovanej grafike sa…
audax 26.06.2018 15:20
audax
Ještě jednou a pomalu: 2. Ano, mám to na čem akcelerovat, logicky bych jinak nepsal (1) že mám na vý…
sričhač 26.06.2018 19:14
sričhač
Přesuň svůj dotaz na web, který se věnuje střihu videa, na př.: http://forum.strihvidea.cz/index.php
Zlý muž 27.06.2018 07:38
Zlý muž
"Registrace jsou pozastaveny" "Váš příspěvek vykazoval znaky spamu zapněte javascript "(mám) "Possib…
sričhač 27.06.2018 12:50
sričhač
Nediv se, že ti odpověděli "Váš příspěvek vykazoval znaky spamu..." Tón tvých dotazů je podivný. Na…
Zlý muž 27.06.2018 21:14
Zlý muž
Nerozumím, co je na dotazech špatného. Je snad problém nebo dotaz na funkčnosti nejasně nedostatečně…
sričhač 27.06.2018 23:49
sričhač
a poradíte Střihový program, který těmito neduhy s otrockým dekodovýním přes CPU netrpí a současně j…
sričhač 27.06.2018 12:12
sričhač
MRDÁ SE HW AKCELERACE v Sony Vegas 14 (Preference-Video, GPU Accel= Intel HD 550), RAM preview max=…
sričhač 27.06.2018 19:47
sričhač

Další dotaz:

Existuje něco jako Media FX pro audio? Našel jsem pouze Tools-video-add media fx. Mým cílem je uplně jednoduchá věc: zvýšit hlasitost daného zdrojového audio klipu, bohužel jsem nervózní z toho, že to Ve vegas asi nejde, takhle banální základní věc Nemyslím normalize v Properties.

Sice mohu dát pak audio klipu (eventu na timeline) Efekt Volume, který ale je k ničemu ze dvou důvodů: Nezobrazí se změněná hlasitost v timeline ose audio (waveformě) za druhé, lze jen zvýšit o pohých 6dB (takže bych musel řetězit!!!). Nepohcopitelné

Dotaz 2:

Pokud jsem vložil na timeline klip a použil efekt(crop) animoval průběh výřezu pomocí keyframes, stane se mi fatální věc, pokud klip se pokusím prodloužit (posunout začátek klipu - Trim event start) - stane se že keyframes se adekvátně neposunou tudíž se rozhodí pozice parametrů ořezu . Jak nastavit, aby se synchronizovaly keyframes daného klipu Při slippingu zůstaly stejné vůči stejnému okamžiku v danému klipu
Příklad: Mám event na timeline (výřez z trimmeru například od 5.sekundy klipu), efekt crop přidám a například v 2 sekundě eventu(7.sekundě klipu) ho animuji, že se přizoomuje. Rozhodnu se že chci prodloužit začátek klipu (z 5.sekundy na 1. sekundu), ale chci zachovat, aby zoom proběhl v 7.sekundě klipu. Ovšem po posunu na timeline se stane, že keyframe se rovněž posune vůči zdrojovému klipu o 4 sekundy (tedy 3. sekundě zdroj. souboru), ale já ho chci rovněž posunout o 4 sekundy, aby to bylo ve stejném okmažiku scény (stále 7. sekundě klipu) Zkoušel jsem Ripple, Lock envelopes to events...

Problém není v první řadě spotřeba, ale pomalý výkon, protože to jede přes CPU a ani 8vlákno to plynule nestihne a to prosím jen mám output 1920x1080x60 - preview Half (960x540x60), zdrojová videa full HD / QHD.
Jako bonus při použití akcelerace by byl příkon nižší ještě.

Ještě jednou a pomalu:
2. Ano, mám to na čem akcelerovat, logicky bych jinak nepsal (1) že mám na výběr ze 2 voleb Off a Intel HD 550 a (2) že DXVA je součástí CPU již 10 let (Core 2 Duo), v nynější formě potplayer stíhá akcelerovat pomocí DXVA zmíněné QHD-60 video jen s 8W příkonu (místo 28W) Cpu Package power (samozřejmě když přepnu na S/W jedním klikem, spotřeb vyletí na šílených 22W)
1. Ne 20, ale 28W !!! to roztočí větráky o středních otáček. CPU Má TDP 45W, ale z principu je to špatně, když to Sony vegas nepřehrává akcelerovaně u náhledu (u výsledného by se to dalo za jistych podmínek akceptovat )

Nejde o desktopový PC formátu (*)*TX, ale o mini-PC.

Pak tam mám ty dotazy k featurám (audio media fx + synchronizace keyframes)

Nediv se, že ti odpověděli "Váš příspěvek vykazoval znaky spamu..." Tón tvých dotazů je podivný.

Na uvedeném fóru se nemusíš registrovat - stačí vyplnit svoji e-mailovou adresu a Captcha - toť vše. Je ale skutečností, že toto fórum skomírá.
Nabízí se další https://www.tvfreak.cz/forum/ zde je živěji a je tam také pár ochotníků, kteří srší radami.

Ale musíš radikálně změnit styl dotazů - s takovou tě pošle každý dobrovolný rádce do míst, kde slunce nesvítí.

Pokud máš pochybnosti o fundovanosti dobrovolných rádců - zvol odchod z tohoto vlákna.

Nerozumím, co je na dotazech špatného. Je snad problém nebo dotaz na funkčnosti nejasně nedostatečně popsán? Dávám si práci zjistit všechny dettaily, problému ,když to jde. U dotazů na "Jak na to" hledám v nápovědě, která je v Sony vegas zdařilá. Lecos jsem tam našel , co zlepší chopnosti s programem. A nebo snad dotazy jsou nějaké útočné?

Ta hláška na fóru podle mě souvisí ze zastaralým použitým Api captcha.

Je pravda, že ze Sony Vegas občas ztrácím nervy, když zamrzne nebo nebo přestane odpovídat a že to je celkem častý jev. Nebo když pouhé přehrávání náhledu dokáže vytěžit 28W nejde hodit za hlavu.

Sony vegas má v sobě spoustu špeků: Naposled jsem chtěl renderovat video, ale po odkliknutí dialogu cíle a kodeku napsal Not engouh free memory...close apps(přibližně). Měl jsem commit jen 40% ( z 16GB). Záhada.... Zvolil jsem Sony AVC místo Mainconcept AVC a šlo to....

Dotaz 5: je možné nastavit custom enkodér? TO je podle mě slabá stránka vegas, jsou tam nějaké obskurní profisionální kodeky jako XAVC, Mainconcept nebo archaické DV. Já bych rád x264 binárku a tak. Nevíc tam ani nevidím možnosti akcelerace při renderingu (přes OpenCL).
A to ani nemluvím, že parametry enkodéru jsou stupidní (min / max bitrate, thready, to je vše) - x264 /ffmpeg jsou oproti tomu úplný opak ( http://ffmpeg.org/docs )

Ta práce se zvukem je tristní... Tam snad není způsob jak zvýšit hlasitost audio klipu, aniž by to bylo vidět na timeline. (Našel jsem ale hnusný workaround: oříznu si klip na vhodný úsek, dám properties- Normalize-Recalculate a ruskou ruletou čekám, jaká hodnota gain vypadne, opakovat dokud se nenajde správná hodnota)

a poradíte Střihový program, který těmito neduhy s otrockým dekodovýním přes CPU netrpí a současně je pokročilý (když mluvím o keyframes v klipech nebo systém event/media/track audio/video fx)? Prostě aby uměl využít dostupné akcelerační mechanismy platformy (DXVA, Opengl, Shadery)

Například víte, že Potplayer umí využít pixel shadery pro efekty? Výhoda je, že to stále běží přes DXVA.

Co třeba Openshot nebo Cyberlink powerdirector (o něm jsem zaslechl že je rychlý, má dost funkcí a srozumitelný)? Nebo corel video studio(na Corel jsem zvyklý, údajně má grafické rozhraní nelogické, jako kdyby to byl grafický editor)
Nebo pinnacle

MRDÁ SE HW AKCELERACE v Sony Vegas 14
(Preference-Video, GPU Accel= Intel HD 550), RAM preview max= 2GB (of 16GB)
Jakmile jsem do projektu přidal efekty na korekci úrovní a transitions, od té doby se to mrdá a pokaždé zasekne, když zkusím něco přehrát (s regionem transition). Dám li dynamic RAM preview také se to většinou nedokončí..
akcelerace když je vypnutá, neseká se...

Sony zůstane zatěžovat 100% jádro a neodpovídá.
Když jsem byl s projektem na začátku, akcelerace fungovala OK

PORADÍTE NĚJAKÝ PROGRAM který mimo těchto problémů výše MÁ I FUNKČNÍ HW AKCELERACI (ani 4jádro Skylake 3.5GHz) nezvládne samo seká se mi to i když projekt je fullhd 60, preview Half(960x540) zejména v prolinačkách

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru