Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nestabilita, vytuhy stroje s Ryzen 7 1700X, i po vymene MB, RAM...

Malokdy s necim otravuju, ale mam takovy zaklety pripad - tuhnouci PC.

Konfigurace:

Ryzen 7 1700X
16GB RAM
ASRock X370 Killer SLI (puvodne, viz dale)
Nvidia Quadro P2000
120GB SSD M.2 (puvodne, viz dale)
2x 1TB SSD
PCIe sitovka 10Gbe/SFP+ (intel ccosi, OEM Supermicro)

- je to jednoucelovy stroj na zpracovani videa v realnem case, proto Ryzen se 16 thready a Quadro P2000 pro HW encoding. System je Ubuntu 16.04LTS. Mam podobnych stroju vic, vetsinu na Intelech, ale i dalsi jeden presne v teto konfiguraci. Vse jede bez problemu a stabilne, i tenhle jel pres pul roku bez problemu - az minuly tyden zacaly nechtene resety. Prumerne jednou za den, nezavisle na momentalnim vytizeni, casu - neslo nic dohledat, nahla smrt a boot po ni do funkcniho stavu.

- vymenil jsem pro sichr vse tohle: zakladni desku (nyni MSI X370 GAMING PRO), pameti (HyperX 3000MHz), zdroj (nejaky 450W Corsair, stredni trida/predtim cosi podobneho jine znacky), a nakonec i systemovy disk neb na nove desce system odmitl nabootovat - po naklonovani z M.2 na 250GB SATA SSD vse OK.

V patek odpoledne spusteno, a v nedeli pred pulnoci mrtvola, tentokrat ani nenabootovala. Nenapada me uz nic jineho nez vadny cpu...? Rano jsem nasel takhle:

[82769-image1-jpg]

- napada nekoho jeste neco jineho nez vymenit CPU? Chlazeni verim ze je OK (bohuzel lmsensors mi u Ryzenu teplotu nedetekuji), zatez je na dany CPU spis nizsi - s dostatecnou rezervou. Load kolem 8-11, skaluje frekvenci jader do cca. 3000MHz, nema potrebnu jit vic nahoru, pad byl v dobe kdy vytizeni bylo spis nizsi. I pady predtim nijak nekorelovali s vytizenim.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny