Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Podivné chování antény Disc Lite5

Zdar! Mám problém s anténou (anténami, jedná se o 2 kusy, nastavení a chování je shodné). Donedávna (14 dní zpátky) chodily bez problémů a teď se začaly chovat divně. Projevuje se to tak, že anténa po nějaké době "ztratí ping" a nejde se na ni připojit Winboxem. Komunikace "skrz" anténu (tj. zákazníkův internet) funguje normálně. Pokud se na ni napojím MAC adresou (tj port 20561) a opingám z ní jakoukoliv IP kdekoliv, tak začne zase normálně chodit a jde se na ni normálně Winboxem přihlásit. Po odhlášení ještě nějakou dobu (tak do 5 minut) funguje a potom zase zdechne.
Ve firewallu/filter mám nastaveno "input tcp 8291 allow" a "input udp 20561 allow", obě dvě rozhraní jsou přidána do bridge, žádné natování není nastaveno, pouze IP/mask na bridgi, výchozí gateway v route a DNS. Firewall jsem nastavoval až poté co to začalo blbnout, do té doby tam nebylo nic (a chodilo to). Updatoval jsem firmware na poslední 6.42.5(stable), žádná změna.
Kdyby to dělala jedna anténa, řeknu - je po ní - a vyměním, hotové, vyřízené... ale v jeden moment dvě a úplně stejně? Něco tam smrdí, ale nevím co. Nic jiného jsem na síti neměnil

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny