Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem menší FPS než kdysi

Zdravím,

měl bych takový, poměrně neurčitý, dotaz. Počítač používám převážně na hraní her a zaznamenal jsem, že mívám mnohem méně FPS, než tomu bývalo například před rokem v těch samých titulech, které se nikterak nezměnily a já ani nedělal žádné změny v PC.

Například:
(1) Přesně před rokem jsem hrál hru Rust, ve které jsem měl stabilních 70+ fps, ať se dělo cokoliv. Dával jsem to vždy za příklad, že můj počítač není zase takový šunt, když zrovna takovou náročnější hru zvládá hezky... Včera, téměř po roce, jsem hru opět zapnul a jsem rád, když se tu a tam při pohledu do nebe nebo do země, dostanu přes 60fps. Hra se nijak graficky, enginem apod. nezměnila a já ani nijak nezasahoval do HW a SW mého počítače.
(2) Jako další příklad bych uvedl hru Just Survive (dříve H1Z1), ve které jsem kdysi míval také stabilních 80+ fps a nedávno, když jsem hru opět zapl, mám vždy okolo 40 fps. Znovu bych rád podotkl, že hra se v ničem nezměnila.

Rád bych tedy znal Vaše názory co a jak by mohlo být špatně, popřípadě co zlepšit. Vím, že počítač je už poměrně starý, ale z videí na YT, kdy lidé hrají na téměř stejných sestavách, mají povětšinou o takových 20-30fps více než já, s tou samou sestavou.

Všechny ovladače jsou nejaktuálnější dostupné.

Když během hraní zapnu správce úloh, cpu a gpu jsou zatíženy cca ze 70% a RAM povětšinou kolem 7 ze 7,7 GB.

Komponenty:
cpu: AMD FX 8350
gpu: AMD Radeon RX470
ram: 8 GB
všechny hry hraji z externího disku
Win 10

Díky moc za Vaše rady a prosím o nějaké lidské odpovědi (nejsem zrovna IT specialista).

Změna kategorie, původně: PC sestavy (host)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny