Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak získat URL obrázkků z facebook "fotoalba" nebo "sady"?

Zdravím, jak na facebooku získám odkazy na jednotlivé obrázky v "sadě" (facebook.com/xyz/posts/123...) nebo fotoalba( facebook.com/xyz/photos?tab=album&album_id=1243) ?

Nějaký userscript nebo rozšíření nebo dokonce služba online je? Bez nutnosti se přihlásit (protože album je veřejné a fotky se dají zobrazit veřejně)

formát URL pro připomenutí je

https://scontent.fprg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/3...8839_...151243375614_589125859...0516880_n.jpg?_nc_cat=0&oh=6cc2bd1cb91711b1f...6f0d09d80bd2&oe=5B...00C

bohužel bez oe a oh to hlásí bad signature, takže to nejde načíst

chtěl bych plné rozlišení (_n) je náhled, _o je plné rozlišení.

Dokonce to je i tak divné, že v mobilní verzi i desktop to vrací jiný obrázek i se stejným rozlišením (je vidět jpg artefakty jemným okem), je jiný hash

Předmět Autor Datum
Víte.? nový
print 07.07.2018 15:24
print
Zkus popsat co chceš trochu jako člověk, protože z toho co tu píšeš se mi zdá, že chceš jen URL adre… nový
Killer of amphibians 08.07.2018 00:10
Killer of amphibians
pěkný podpis. vždycky přes prázdniny se tu vyrojí stáda nudících se dětí z živě a to bývá mentální m… nový
lední brtník 08.07.2018 10:10
lední brtník
Nechceš jít zase radit jak má globální oteplování vliv na PC? To mě onehdy pobavilo... Jsem tu už do… nový
Killer of amphibians 08.07.2018 10:13
Killer of amphibians
Medvěd nenávidí celý svět, kromě sebe. Nenávidí prázdniny - děti mají podle něj chodit do školy celý… nový
Rce 08.07.2018 21:45
Rce
Klid, já si už o těhle exotech udělal obrázek, nejsem tu první den :) Chybí tu jen Titanic a máme sq… nový
Killer of amphibians 08.07.2018 21:56
Killer of amphibians
co to meleš? nový
lední brtník 08.07.2018 22:48
lední brtník
Dobře, tak ještě jednou, tentokrát pomaleji. Na facebooku je někde veřejné fotoalbum (tedy fotogalr… nový
print 08.07.2018 21:09
print
Blbečci.... odpovídáte do mrtvého vlákna poslední
print 11.07.2018 13:31
print

Nechceš jít zase radit jak má globální oteplování vliv na PC? To mě onehdy pobavilo... Jsem tu už dost dlouho, jen jsem se registroval :) Pobreč si jinde. Nechápu, co to máte s Mlokem za zvyk... Neporadím ale radši budu odvádět od tématu a urážet i když sám vím prd... Potřeste si rukama a ignoruj mě, ju? :)

Medvěd nenávidí celý svět, kromě sebe. Nenávidí prázdniny - děti mají podle něj chodit do školy celý rok, nenávidí děti, nenávidí důchodce protože ho okrádají důchodem o jeho poctivé vydělané peníze a mají pochcípat. A hlavně je jasnovidec a vidí, co má kdo doma za čínský šmejd a kolik je tazateli let. Ber toho zapšklého zlého pána s rezervou, on za to nemůže, to je nemoc.

Dobře, tak ještě jednou, tentokrát pomaleji.

Na facebooku je někde veřejné fotoalbum (tedy fotogalrie fotek, na adrese výše Facebook.com/názevprofilu/photos?tab=album&album_id=1243 )

Z něj chci získat URL všech obrázků takovéto galerie. (to je ten kus textu, když se zadá adresy, tak se ukáže stránka, obrázek ,video nebo něco mocnějšího)

(Na vysvětlení intermezzo). Na facebooku není nikde jednoduše možnost si zobrazit v zdrojáku nebo jinde seznam pohromadě takových to URL. Ideálně bez Přihlášení a ideálně v Plném rozlišení. V normální desktopové verzi se obrázky url nějak načítají přes facebook.com/graphqlbatch se spoustou parametrů a tokenů a hlaviček a kromě toho se to načítá víckrát, protože se ne vždy dotáhnou url všech obrázků ale třeba jen 10.

Naopak v mbasic verzi to mají udělaná pro socky, bez scriptu, takže na stránce se ukáže 10 obrázků a 10 odkazů ale na HTML se zobrazením obrázku (kde až tam je link na full res)

Intermezzo 2: brázky jsou uloženy v mnoha rozlišeních (vč. čtverc.výřezů 200x200) a v víc kvalitách a nedá se nějak jednoduše najít URL už jen proto, že v ukázkovém linku v dotazu jsou argumety query string OE a OA, což je nějaký HASH a nebo HMAC) , výsledek je ,že nestačí vzít sestavit url obrázku (čísla spojená podrtžítkem + _o.jpg, ale musí mít platný oe & oa a nejde tam vložit z jiné verze obrázku, hlásí to Access denied.-invaild token

Takže prostě zkrátka chci nějak získat seznam URL obrázků dané ho alba na facebooku. Je jedno jestli userscriptem, online službou nebo že si to dám na svůj server.

PS: Logicky to musí jít, protože pokud si bez účtu prohlížím nějakou galerii, tak se mi obrázky načtou, jen nějak netransparentntě a né na jednou a nepřišel jsem kde jsou uloženy ( akorát jsem přišel, že někdy je uloženo v data-ploi atributu, ale to není pro všechny obrázky, asi jen pro ty ,co jsem si již prohlídl... Prostě dolování dat z ajaxového webu.... není jednoduché

Pokud by to nebylo jasné, napište, pokusím se to vysvětlil srozumitelněji

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru