Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Výběr zrcadlovky pro nováčka

Ahoj/Dobrý den,

chtěl bych se zeptat na Vaše názory/zkušenosti s levnými zrcadlovky (max. 15K). Četl jsem pár recenzí a zaujala mě Nikon D3400.

Absolutně tomu nerozumím, má to být dárek pro přítelkyni, takže nevím jestli potřebujete nějaké parametry, funkce.. abyste mi vůbec mohli poradit.
Přítelkyně už dlouho mluví, jak by chtěla nový koníček a chtěla by začít fotit + upravovat si fotky třeba ve photoshopu nebo podobných. (vím že jsou i kompakty, ale trvá se na zrcadlovce)
Občas vyjedeme někam na výlet a pak všude pěšo, tak možná nějaký z těch lehčích.

Budu rád za každou odezvu a jestli něco bude potřeba znát, tak doplním.
Děkuji.

Řešení:

Problém není, jen doba pokročila. Bezzrcadlovky jsou skvělé a digitální hledáček je super. Navíc to je podstatně lehčí a menší, někdy až moc. Říkám to jako spokojený majitel Canon 7D.

Existují i tzv. bezzrcadlové systémy s výměnnými objektivy. Nevýhodou zrcadlovky jsou rozměry a velká hmotnost. Pokud je přítelkyně smířená s tím že sebou bude tahat přes kilo navíc v brašně (vypadá to, jako že kilo je nic), pak proč ne. A i s tím Nikonem neuděláš chybu. Ty objektivy v těch levných sadách nejsou žádná hitparáda, takže časem počítej s investicí do 2 kvalitních objektivů a pul kila navíc v brašně.

objektivy jso vzdy o kompromisech, dokonaly neni zadny - a cim bliz idealu tim drazsi (jako - klidne v radu statisicu). To co je pribalovano jako setovy k necemu, je tak nejak pokus o levny univerzalni = ma horsi svetelnost, vic viditelne opticke vady, levne materialy (plastovy bajonet treba). U Nikonu jsou celkem dobre ty setove 18-105VR a 18-140VR, to je celkem dost muziky za malo penez. Ale holt svetelnost 3,5-5,6 dle zoomu - prijde se o hodne svetla. (= hodil by se aspon nejaky pevny vysoce svetelny 35 nebo 50mm)

(do bezzrcadla - EVF bych sel s minimalne APS-C velikosti snimace. Usetri se sice neco na vaze tela, ale skla budou cca stejne)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já používám Nikon D5200 s objektivem Nikor AF-SDX 18-105 a jsem spokojen. Dal jsem na recenze a uděl… poslední
Paron 09.07.2018 20:08
Paron

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru