Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem <REQ:>Tiskárna - na doma, spolehlivost, i na fotky...

Dnes máš farebné laserky za slušné ceny:
http://ix.sk/LMIXt

Na kvalitné foto jedine atrament, lenže: Maže sa pod vodou a vlhkosťou ak nemáš výnimočný, vodeodolný.

-----------------------------
Domáce plnenie atramentu je docela kumšt, ktorý chce cvik a prax, aby sa pri tryskách nevytvorila vzduchová blublina, prípadne tzv. pena z atramentu, ktorá sa prácne odstraňuje (tlačiareň aj po naplnení vynecháva) ak nemáš vákuovačku na odsatie vzduchu zo strany trysiek alebo tlakové zariadenie. Dá sa babrať s tlakom, ústami, tlačiť (duť) smerom do plniaceho otvoru za súčastného priloženia savej servíky alebo hajz*láka na metalické trysky. Len to chce cvik, hlavne nezostať zafarbený na papuli prípadne až za ušami.

Vznikne hlavne tento problém vtedy, ak sa nechá "vycákať" atrament až na doraz, tlačiareň netlačí vôbec nič a následne sa neodborne cartridge plní pod silným tlakom alebo neodvzdušnenou ihlou. Farba sa velice rada napení, vytvorí mikroskopické bublinky pri plnení do ihly ale aj pri tryskách v toneri.

Tiež sa velice rado, velice snaživo ľúbi odpáliť piezoelektricý metal trysiek v prípade, ak sa vytlačí naprázdno, bez atramentu. Amen šlus, niekedy stačí jedna stránka f;A4 naprázdno a je v čudu, odpálený toner lebo sa nechladil a nemazal tekutinou.

Osobne by som do atramentu už nešiel (okrem fest kvalitných foto).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny