Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem <REQ:>Tiskárna - na doma, spolehlivost, i na fotky...

Momentalne se oc neorientuji v nabidce - typy co mi prisly OK se uz nevyrabi, a z toho co je dostupne jsem dost rozpacity. Ukol zni - tiskarna, barevna, muze/nemusi byt multifunkcni. Obcas i tisk fotek v rozumne kvalite, jinak cernobyl doklady - ne moc, ale celkem pravidelne. Naplne pokud mozno ne ty nesmysly u kterych "cistenim" vyzbrnda vetsinu z onech par mrzkych mililitru. Jasne ze v uvahu pripada jen inkoust, nejsem si jisty jestli neco z "tankovych systemu" (cetl jsem dost nedobrych recenzi), nevim jestli se dnes vubec vyrabi neco s rozumnou kapacitou naplni a cenou...?

Mate nekdo s necim dobru zkusenost? Nemusi byt zrovna za 1500, rad priplatim - ale nemusi byt teda ani za nejakou nesmysnou castku a nejaka obluda ktera se nevyuzije.

Předmět Autor Datum
Zkus omrknout Epsony s tankovým systémem řady Lxxx.
host 13.07.2018 07:35
host
Epson Tank system. Nedávno jsem si pořizoval multifunkci (i na to občasné skenování a kopírování). Z…
Jan Fiala 13.07.2018 07:44
Jan Fiala
Za tu cenu, na inkoustové multifunkce dost vysokou, je prý kvalita tisku nic moc, hlavně u fotek: ht… poslední
jege 13.07.2018 10:45
jege
Dnes máš farebné laserky za slušné ceny: http://ix.sk/LMIXt Na kvalitné foto jedine atrament, lenže…
Nuda 13.07.2018 08:15
Nuda
Laser je nesmysl, pro dane pouziti. Podminka je slusna kvalita fotek, to u laseru proste nejde - mam…
lucifer 13.07.2018 08:53
lucifer
L6160 má šuplík vpředu na skoro balík papíru. Samozřejmě je tam i zadní podavač, ale to snad jen na…
Jan Fiala 13.07.2018 09:07
Jan Fiala
Na kvalitné foto jedine atrament, lenže: Maže sa pod vodou a vlhkosťou ak nemáš výnimočný, vodeodoln…
Jan Fiala 13.07.2018 09:02
Jan Fiala

Epson Tank system. Nedávno jsem si pořizoval multifunkci (i na to občasné skenování a kopírování).
Zatím jsem na problémy nenarazil, inkoustu jsem tam k tomu dostal 2 sady, to znamená na asi 14000 černobílých stran a x-tisíc barevných. Černá je asi 1.5dl flaška, kterou naliješ do zásobníku a tiskárna si z toho přečerpává do hlavy.
Kupoval jsem tohle:
https://www.epson.cz/products/printers/inkjet-printers/consumer/ecotank-its-l6160
na konci roku byl výrazný cashback
Jediný nedostatek je to, že to nemá dotykový displej, ale to se při to mobčasném kopírování nebo skenování dá přeřít. Síťová s duplexem... Pokud bys měl větší potřeby na skenování nebo kopírování, jsou i modely s automatickým podavačem.

Dnes máš farebné laserky za slušné ceny:
http://ix.sk/LMIXt

Na kvalitné foto jedine atrament, lenže: Maže sa pod vodou a vlhkosťou ak nemáš výnimočný, vodeodolný.

-----------------------------
Domáce plnenie atramentu je docela kumšt, ktorý chce cvik a prax, aby sa pri tryskách nevytvorila vzduchová blublina, prípadne tzv. pena z atramentu, ktorá sa prácne odstraňuje (tlačiareň aj po naplnení vynecháva) ak nemáš vákuovačku na odsatie vzduchu zo strany trysiek alebo tlakové zariadenie. Dá sa babrať s tlakom, ústami, tlačiť (duť) smerom do plniaceho otvoru za súčastného priloženia savej servíky alebo hajz*láka na metalické trysky. Len to chce cvik, hlavne nezostať zafarbený na papuli prípadne až za ušami.

Vznikne hlavne tento problém vtedy, ak sa nechá "vycákať" atrament až na doraz, tlačiareň netlačí vôbec nič a následne sa neodborne cartridge plní pod silným tlakom alebo neodvzdušnenou ihlou. Farba sa velice rada napení, vytvorí mikroskopické bublinky pri plnení do ihly ale aj pri tryskách v toneri.

Tiež sa velice rado, velice snaživo ľúbi odpáliť piezoelektricý metal trysiek v prípade, ak sa vytlačí naprázdno, bez atramentu. Amen šlus, niekedy stačí jedna stránka f;A4 naprázdno a je v čudu, odpálený toner lebo sa nechladil a nemazal tekutinou.

Osobne by som do atramentu už nešiel (okrem fest kvalitných foto).

Laser je nesmysl, pro dane pouziti. Podminka je slusna kvalita fotek, to u laseru proste nejde - mam doma barevny laser (LED - OKI) - netiskne to spatne, a tiskne to takrka zadarmo, ale na fotky to neni.

U tech tankovych Epsonu - jak je to s kvalitou fotek, kdyz je to "jen" CMYK? A spolehlivost? Narazil jsem na par stiznosti prave na ty tankove Epsony.

edit: jo, jedna vec co mi vadi u tech tankovych Epsonu, snad vse to ma jen zadni podavac, nema noprmalni "suplik" - spodni zasobnik na papiry...?

Na kvalitné foto jedine atrament, lenže: Maže sa pod vodou a vlhkosťou ak nemáš výnimočný, vodeodolný.

Originál inkouset se nemaže ani pod vodou, ani vlhkostí. A originálního inkoustu jsem dostal k tiskárně tolik, že to nebudu schopný vytisknout. Navíc ceny originálu jsou vzhledem k výtěžnosti směšné (7500 stran za 300Kč)

U tiskárny, o které jsem psal neplníš nic v domácích podmínkách - zapomeň na stříkačky apod. Vezmeš flašku, kterou můžeš otočit a nic z ní neteče, nasadíš ji na nástavec - je to dělané tak, abys ani nemohl zaměnit barvy a barva z flašky ti pomalu steče do zásobníku. Z toho si tiskárna přečerpá vždy trošku do hlavičky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru