Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno xerox global print driver - hromadná konfigurace a distribuce mezi uživatele

noooo.... :-)

účtování (anglicky Accounting) je nástroj pro to, abys mohl načítat jednotlivým userům jejich clicky (tj. vytištěné/naskenované/odfaxované stránky). Předpokládá to mít buď v zařízení, nebo centrálně nějaký userlist s PINama, protože job se "autentikuje" PINem deného uživatele. Následně máš možnost v tiskárně kouknout (a exportovat) sumář/vyúčtování tiskových služeb po uživatelích a grupách (u větších strojů).

A pak je tu Secure Print, což je featura, která si vyžádá PIN před samotným vytištěním dokumentu (případně máchnutí Id kartou), což se používá ke dvěma věcem - zajištění diskrétnosti tisku (nikdo neuvidí "anonymně" tištěné dokumenty, např. z HR), nebo zajištění toho, aby tiskárna nechrlila kvanta papíru v okamžiku, kdy se někdo "utne", pošle tam job a nikdy si pro něj nepřijde. V takovém případě lokální DB userů není třeba, PIN je sice obsažen v dokumentu, ale je použit výlučně k tomu, aby job nemohl vytisknout nikdo jiný, než uživatel, který job do tiskárny poslal.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny