Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak aktivovat, přes hlášku "Bezpečnostní kód", starší tlačítkový mobil NOKIA 5140i ?

Zdravím,
našel jsem poškozený, výše uvedený mobil. Podařilo se mi jej opravit a chtěl bych jej zprovoznit pro seniora, jemuž stačí takovýto jednoduchý, ale poměrně dobrý mobilek.
Mám ale problém s jeho zprovozněním.
Bez SIM karty se s ním dá volat pouze na tísňové číslo 112.
Po vložení jedné funkční SIM karty, se mi ihned, po zapnutí, objeví hláška "Bezpečnostní kód" a nevím co zadat, aby se mobil aktivoval. PIN SIM karty to nebere a ať zadám cokoliv, stále opakuje "Nesprávný kód".
Pokud použiji druhou, rovněž funkční, požaduje nejdřív PIN. Po jeho zadání, jež respektuje, se ale opět objeví hláška "Bezpečnostní kód" a situace se opět opakuje. Po zadání čehokoliv (PINu, code z mobilu a.t.d.) opět vždy "Nesprávný kód". Takže jde zřejmě o hlášku z firmware mobilu.
Má sice nějakou propojovací "datovou" zásuvku, s větším množstvím kontaktů, ale k ní já nemám zase protikus, kterým bych jej mohl připojit (snad?) na počítač.
Takže mobil nejde žádným způsobem zprovoznit. Původního majitele, který by jej znal, neznám zase já.:.(
Má někdo zkušenost, nápad, případně informaci,o jakou datovou zásuvku jde a kde ji sehnat, a jak by se dal, nejlépe bez ní, tento mobil zprovoznit, bez zjištění tohoto bezp.kódu? Díky za reakce.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny