Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Aktivace windows 7

Ahoj řeším teďka takovou zapeklitou situaci která se mi ještě nestala.Jde o to že jsem si koupil nový windows 7 no a po instalaci když ho chci aktivovat tak mě to napíše "Zadaný kod Product key nelze použít k aktivaci produktu Windows v tomto počítači" a hodí mi to nabídku koupit nový nebo zadat znovu :/ prosím o radu
Změna kategorie, původně: Software (karel)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To je tak, když někdo nakoupí na portálu s největší kumulací podvodníků. Když už nějaký, tak třeba e…
ShihTzu 18.07.2018 21:53
ShihTzu
Tak u nich si to koupilo přes 800 lidí a nikdo s tím problém neměl (asi)
SargonCZ 18.07.2018 22:19
SargonCZ
Jo, koupilo to dalších 800 idiotů. Idioti jsou schopni koupit cokoliv, kdekoliv. Dokonce jsou schopn…
kacikac 18.07.2018 23:12
kacikac
promiň nejsem socka peníze mám ale nechci do toho dávat 2500 když to takovou hodnotu ani nemá ,firmě…
SargonCZ 19.07.2018 00:06
SargonCZ
Tak fain, dělej si co chceš a podporuj podvodníky a používej si zaktivovanej nelegální windows, za k…
kacikac 19.07.2018 00:35
kacikac
Beztak to má za jedno. Akurát niekomu omastil "břich". Mohol chechtáky za "legálnu" sedmu vraziť do…
Nuda 19.07.2018 10:09
Nuda
FIRMA MI POSLALA NOVÝ KOD A TEN SE AKTIVOVAL BEZ PROBLÉMU TAKŽE JE UŽ VŠE OK DÍKY VŠEM ZA POMOC
Sargon 19.07.2018 10:51
Sargon
NENÍ VŠE OK. S největší pravděpodobností používáš nelegálně windows, zaplatil jsi za nelegální windo…
kacikac 19.07.2018 12:09
kacikac
Projde-li klic pres aktivaci, tak uzivatel nic nelegalniho nespachal. Pokud prestane klic casem fung…
RMX 19.07.2018 14:01
RMX
Já ale nepsal nic o tom, jestli uživatel něco nelegálního spáchal nebo nespáchal. Já psal pouze o to…
kacikac 19.07.2018 16:03
kacikac
Ja te chapu, jenze co zajima me jako domaciho uzivatele, ze potrebuju Windows a potrebuju, abych mel…
RedMaX 19.07.2018 21:15
RedMaX
Kdyby to bylo nelegál tak už by prodej na Aukru a jinde někdo nabonzoval jak je v naší zemi zvykem a…
sambilionk 19.07.2018 21:54
sambilionk
Přečti si co jsem psal v čase 19.07.2018 20:36 a hlavně se podívej co je na těch dvou odkazovaných s… nový
kacikac 19.07.2018 23:24
kacikac
? Co se týče 1. odstavce: ? Pokud nějakému pirátovi vyskočí okno s tím, že má warez verzi, tak dělá…
kacikac 19.07.2018 23:23
kacikac
Ne, uzivatel si nic opravdu hlidat nemusi, uzivatel zna dva stavy, funguje - nefunguje. Za vysvetlen… nový
RedMaX 20.07.2018 05:22
RedMaX
Sakra on se kupuje Win 7.:-D ten jde stáhnout z netu, např https://softfair.cz/content/31-download-w… nový
jezekhifi 20.07.2018 19:52
jezekhifi
A licenci, jářku platnou licenci vemou kde? nový
lucifer 20.07.2018 19:59
lucifer
Tu zná Google. Nebudu napovídat. https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows10 https:… poslední
jezekhifi 20.07.2018 20:01
jezekhifi

Jo, koupilo to dalších 800 idiotů. Idioti jsou schopni koupit cokoliv, kdekoliv. Dokonce jsou schopni koupit generický volume klíč a pak se na answers microsoftu divit, že po zadání klíče nemají windows aktivovaný.
Prostě si kup normální licenci u microsoftu nebo ověřeného prodejce (alza, czc, tsbohemia atd).
Pokud jsi socka a nemáš na licenci tak si prostě vygeneruj digitální licenci, tu máš zadarmo, nelegální to bude stejně jako klíč z aukra a nebudeš podporovat podvodníky.
Jo aha, ty chceš Win 7 (proč proboha?, teď jedině Win 10), tak ne digitální licenci ale třeba nahoď slic.

Já ale nepsal nic o tom, jestli uživatel něco nelegálního spáchal nebo nespáchal. Já psal pouze o tom, že hromadně prodávané licence jsou s největší pravděpodností nelegální a pokud takovou licenci uživatel koupí tak bude používat nelegální licenci a tedy zaplatí za nelegální licenci a tímto svým jednáním bude podporovat podvodníky. Vidíš ten rozdíl? A pro mě jsou takoví uživatelé, co vědomě nebo nevědomě z nedostatku své inteligence kupují takové licence, jsou ten nějvětší odpad, pro mě jsou mnohem níže než třeba warezáci (jako ve smyslu ti, co používají windows zadarmo).

Ja te chapu, jenze co zajima me jako domaciho uzivatele, ze potrebuju Windows a potrebuju, abych mel updaty a aby me to nepsalo, ze mam warez verzi, ktera bude deaktivovana. V podstate muzu mit klidne nejakej aktivator ala KMS Pico, jenze je fakt, ze zrovna v tomhle byl pribalenej botnet, slo to odmazat a diru jednoduse zalepit, nicmene nikdy nevis a hlidat jsem to nechtel. Vim, ze dneska jsou na netu navody, jak si udelat aktivacni KMS ciste bez zranitelnosti, ale v dobe kdy jsem to resil nebyly nebo jsem o tom nevedel. A to se bavime o Windows 10, na poptavany Windows 7 sice existuji nejaka jina udelatka a nektera jsou na 99,9% cista, ale stoprocentni to neni.

Takze pokud chce dnes uzivatel koupit Windows 7 oficialne neprodavana vubec, asi nema jinou moznost nez pres sedy prodej, stejne tak, pokud nechce dat uzivatel ~3.000Kc, coz proste vzhledem k cene PC je docela hodne penez, tak si pravdepodobne koupi Windows 10 nekde levneji a resit bude jen to, aby mu to fungovalo, aby se to aktivovalo a nemel s tim problemy. Tak jsem si treba koupil Windows 10 Pro v sedem prodeji na Kinguinu za 800Kc, coz je pro me asi maximalne prijatelna cena. Jestli je to uplne ok, jestli jsou jeste levnejsi licence z aukra ok, netusim a neresim. Pro me je dulezity jen to, ze mam klid a ta licence uz mi snad tri roky bezproblemove funguje.
Proste a jednoduse, pokud to mam mit bez starosti a mam dat 800Kc, tak to beru, pokud bych mel dat 3.000Kc, tak bych radeji sel do warezu. A opakuju, kdyby byla licence problemova, tak by mi ji snad Microsoft neaktivoval nebo nenechal priradit k MS uctu. Pokud to pres kontrolu proslo, tak je to snad v poradku.

Predpokladam, ze takhle se k tomu postavi hodne domacich uzivatelu a nevidim na tom nic spatneho.

? Co se týče 1. odstavce: ?
Pokud nějakému pirátovi vyskočí okno s tím, že má warez verzi, tak dělá něco špatně a je to pirát - lamička. KMS Pico a podobné aktivátory jsou dělané pro další skupinu lamiček, tedy uživatele co s námahou umí tak akorát zapnout počítač. I když nejspíš KMS Pico funguje, tak někdo normální by jej použil asi sotva. Pokud někdo neví co odkud stahovat, tak je jasné, že když něco stáhne bezmyšlenkovitě z prvního zdroje, tak tam může být ledacos, třeba malware, ale pokud jej stáhne z nějakého "normálního" zdroje, tak by tam být nic nemělo (např. MDL a vlákno s KMS Pico). Jak řešit KMS cokoliv tak to bylo známé hned od počátku jak na to někdo přišel (myslím, že to bylo prvně na MDL). A KMS se dá řešit naprosto bezpečně třeba pomocí SppExtComObjPatcheru (od qad na MDL, jsou tam zdrojáky jak na exe+dll tak na samostatné dll). Nebo pomocí externího KMS (MDL, vlmcsd od Hotbird64, opět včetně zdrojáků). Nebo externího KMS od někoho kdo ho dal k dispozici, na netu takových najdeš hromadu, dokonce se stává i to, že jsou někdy veřejně dostupné i KMS servery institucí a škol. A to ještě nevíš to, že dnes už nej u Win 10 není aktivace pomocí KMS, ale aktivace pomocí tohoto:
https://github.com/vyvojar/slshim
(jen taková poznámka, github už patří myslím MS)
a použít tu dll určitým postupem (tu dll budeš potřebovat jen pár vteřin), přičemž výsledek je ten, že získáš digitální licenci na jakoukoliv edici Win 10 během pár vteřin, prvně ten postup popsal s1ave77 na nsane před nedávnem (asi pár týdnů), ale ti znalejší (já do té skupiny nepatřil) asi o této metodě ví už roky.
Mimochodem zdá se mi, že vyvojar je čech a objevil se i na poradně zive, kde jsem si s ním povídal ohledně slshim. A jak sám vidíš, i k tomuto jsou zdrojáky, tedy zas 100 % bezpečné a bez malware, navíc to slshim potřebuješ jen pár vteřin na vygenerování DL a poté klidně můžeš provést čistý instal.
Dokonce to jde řešit legálně, podle mě je aktivace edice prow přes insider legální.
Na Win 7 je SLIC, založeno je to na SLIC tabulce v BIOSu/EFI, na certifikátu a klíči výrobce, jelikož se jedná o totožné data jako v případě aplikace od OEM výrobce, tak je to zas 100 % čisté. Pokud má zájem někdo o SLIC a nic o tom neví, tak vhodné je navšívit třeba vlákno na warforu (česky) nebo MDL (anglicky).
? Co se týče 2. odstavce: ?
Pokud dnes někdo chce z nějakého důvodu (nechápu z jakého) kupovat Win 7, tak buď kupovat na +- 100% legální licenci (například dobrý známý vyřazuje pc, na kterém je licence win 7 a on už ji nepotřebuje) nebo si to s Win 7 rozmyslet a koupit Win 10 u normálního prodejce (MS, od zelené příšerky a ostatních českých firem) nebo to třeba řešit odstavcem 1 (ten je pořád lepší než todle to zlo). A něco podobného platí i pro Win 10.
Ty sis koupil Windows 10 Pro na Kinguinu? To myslíš tu další firmu z HongKongu? A víš, že pokud ti prodali oem licenci původem mimo EU, tak že je to pro tebe nelegální licence? Stačí jen toto aby to bylo nelegální. Pak je ale hromada dalších podmínek... Já chápu, že to, o čem jsem psal třeba v minulých příspěvcích, tě nějak nezajímá a že tě zajímá jen "Jestli je to uplne ok, jestli jsou jeste levnejsi licence z aukra ok, netusim a neresim. Pro me je dulezity jen to, ze mam klid a ta licence uz mi snad tri roky bezproblemove funguje." což je ale právě typické pro tu hromadu uživatelů v tom pytli, do které jsem takové uživatele naházel.
To, že MS něco zaktivuje a svážeš si to s MS účtem, neznamená, že to něco je legální. Když si někdo vygeneruje digitální licenci na všechny edice a sváže si je s účtem MS, je to legální bez toho, aby uživatel měl licence k těmto edicím? Není, a přitom to jde. Podobné to je pro další postupy. A ty zaktivuješ pc tím koupeným klíčem a podle tebe MS pozná, že třeba ty nejsi původní majitel, že nejsi první kupující, že nedošlo k prodeji z venčí EU dovnitř EU, atd.? Todle to si musí hlídat uživatel, ne že si myslí to, co si myslíš ty, že všechno co nakoupí a projde aktivací, je legální.
? Co se týče 3. odstavce: ?
Přesně tak, tak se k tomu staví hodně uživatelů, jestli ty na tom nevidíš nic špatného tak já teda vidím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru