Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zpomalený (občas) běh PC v kombinaci s hláškama "Chybný blok"

Zdravím,
mám starší pc (komplet 5+ let - 4GB RAM, i3 3Ghz...), kterému poslední týdny občas trvá, než se vzpamatuje. Např. někdy spouští prohlížeč pár minut, někdy okamžitě, nebo když vypnu hru, tak to chvíli rozdejchává (ostatní aplikace nereagujou) a někdy ne. Jsou na něm Windows 10.

Při pokusech o hledání problému jsem si otevřel Systémové informace ve svých Windows 10 a je tady v Hlášení o chybách systému Windows hromada záznamů podobná tomuto:
23. 7. 2018 18:23 Windows Error Reporting Chybný blok 20668213834932... (uvádím pouze začátek, protože jde o poměrně dlouhý text. V případě potřeby pošlu celý)

Chci se zeptat, jestli výše uvedené věci (zpomalení + hlášky o chybných blocích), můžou mít něco společného a kde hledat příčinu problémů. Jestli to vypadá na problém u Windowsu (reinstal?) nebo s HW (např. umírající RAMky, takže nějaká výměna za nové 8GB?). Vím, že jde o starý pc, ale rád bych ho ještě chvíli používal. Kupovat nový teď nechci, ale jsem ochotný koupit do něj např. nové RAMky nebo třeba disk, jestli to bude má cenu.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny