Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problémy s nastavením IP kamery

Dobrý den!
Koupil jsem IP kameru na Aliexpresu a mám problém s jejím nastavením. Vím, že přímou radu mi nikdo nedá, protože na dálku je to problém složitý, ale mně by stačilo jen třeba potvrzení, že IP kamera je dobrá, jen něco blbě dělám, nebo ideálně, kdyby mi někdo poradil, na co se zaměřit. Napíšu to v bodech, aby jste se líp orientovali:
1. Když připojím IP kameru přes kábel, router mi ji asi najde, protože mi přibude v aplikaci routeru IP adresa. když na ni "pingnu", tak odezva přijde vpořádku.
2. Kamerka by snad taky měla být dobrá, protože další možnost tam je nastavit podle QRkodu, který se mi objeví na mobilu (v té aplikace Care Home" a kamerka mi ho přečte, protože po chvíli zaměřování mi v ní pipne a vyíše, že hledá síť
3. Dělám snad vše podle manuálu i podle návodu na YouTube úplně stejně, avšak mi to po delším hledání vypíše "síť nenalezena". Psal jsem prodejci, poslal mi Pdf návod téměř totožný, s tištěným který byl v balíčku, poslal mi video s nastavením, ale taky je totožné s těmi na YouTube a výsledek je stejný.
4. Mám mobil s Androidem a Aplikace, která ovládá tuto IP kameru na telefonu se jmenuje "Care Home"
5. Zkoušel jsem to i u kolegy, který má 3 obdobné kamerky (ale používají jiné ovládací aplikace), které mu funguji. Myslel jsem totiž, že mi ve spojení třeba brání nastavení routeru, ale ani u něho se nechytla.
6. teď mi přišla jiná IP kamerka, která sice používá jinou aplikaci na mobilu "V380" a ta mi funguje bez problému
7. stáhl jsem si (zbytečně) hodně jiných aplikací do mobilu, ale na žádnou se nechytla

Proto můj mám tyto dotazy"
1. ví někdo, na co se mám zaměřit, co vyzkoušet
2. když vpořádku "pingnu" na tu adresu IP kamery z PC, je jisté, že ta kamera je vpořádku a jen něco dělám blbě, nebo může být kamerka vadná
3. neznáte nějakou univerzální aplikaci, u které bych to měl zkusit spustit (už nechci z Google Play bezhlavě stahovat aplikaci za aplikaci

Podotýkám, že jsem celkem laik, co se sítí týče, ale podle návodu i podle videi na YouTube to vypadá jednoduché a logické, ale třeba někde dělám chybu, kterou si neuvědomuji!

děkuji moc všem za konstruktívní rady

Pokud bude třeba, ptejte se informace doplním

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Za tuhle cenu je klidně možné, že kamera je nefunkční už z továrny. Pokud to půjde, tak bych jí vrát…
PavelC 30.07.2018 14:47
PavelC
Děkuji všem za rady, mně to sice nic moc nepomohlo, ale dalo se to čekat! Je to velice specifický pr… poslední
lupkovic 30.07.2018 20:16
lupkovic

Za tuhle cenu je klidně možné, že kamera je nefunkční už z továrny. Pokud to půjde, tak bych jí vrátil a když budeš chtít poradit dobrou IP kameru a napíšeš cenu, tak se tady určitě někdo najde kdo ti poradí něco funkčního.

Děkuji všem za rady, mně to sice nic moc nepomohlo, ale dalo se to čekat! Je to velice specifický problém. Spíše jsem čekal, že někdo měl podobný problém a že mí dá návod (třeba, musíš tam vložit SD kartu apod). No ale i tak děkuji všem moc za vaší snahu a já budu zkoušet lovit osobně "ajťáky "na ulici, nebo to hodím do koše. 600kč je 20 piv, to jsou dva víkendy v zahrádce. Navíc jednu kamerku jsem rozjel (za přibližně stejnou cenu), takže 1200kč za vzdálený dohled není pro mně až tak moc, ale teď se trošku bojím toho bezpečnostního rizika, jak mi někdo psal výše. No ale ono asi jde o ten kompromis. Mně ten vzdálený dohled moc pomůže, to riziko, které si pouštím do sítě asi chápu , ale asi jde o nějaký kompromis a snad mi to bankovnictví neohrozí - mam přece mobil pro autorizací plateb/ nebo né? Kdyby to bylo opravdu tak vážné, prosím ozvěte se a třeba ten dohled nějak upravím (ale vše jiné bude pro mně velký problém)!

děkuji moc, pokud ta debata půjde tímto férovým způsobem

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru