Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WIFI

Dobry den . mam problem ohledne wifi pripojeni .kdyz jsem pripojeny pres wifi na notebooku tak mi wifi pripojeni strasne kolisa jede 50 80 150 1500 a zase 50 ms (priklad kolisani) . kdyz jsem se zkousel pripojit pres kabel odezva byla 13ms standartne . router mam novy a s poskytovatelem jsme zkouseli menit channely na routeru.nic nepomohlo a poskytovatel rekl ze nevi cim to muze byt .. prosim poradte co s tim . dekuji . popripade blizsi informace dodam

Předmět Autor Datum
router je v místnosti / přes několik zdí? má nějaký typ? (viz štítek zespodu) je na něj připojeno ví…
lední brtník 31.07.2018 21:09
lední brtník
router je pres jednu zed .. router to je tp link model :TL-WR840N na wifi je pripojen notebook od ma…
Pinkoš 31.07.2018 22:28
Pinkoš
router nezvladl 13 kanal kdy jsem musel pres kabel napojovat router primo k pc abych to pak mohl pre…
Mlocik97 01.08.2018 18:07
Mlocik97
wr840 je low-end a ne nový. utáhne pár wifikrámů, ale na mobily 3 lidí by mohl stačit. přesto by po… poslední
lední brtník 01.08.2018 21:25
lední brtník
Vysoky ping robi prevadzka wifi cez steny a to zvlast ak pracuje sucasne viac wifi v roznych castiac…
Kilo.Viktor 31.07.2018 22:48
Kilo.Viktor
nekolik let to jelo v poradnu . stabilni ping . zadny problem . az posledni mesic to zacalo blbnout…
Pinkoš 01.08.2018 16:44
Pinkoš
Tiez to zavisi na tom ako sa v byte odraza signal od okolitych predmetov (nabytok). Zrejme ste nieco…
Kilo.Viktor 01.08.2018 18:03
Kilo.Viktor
u WiFi zas až to posunutie o centimeter zas taký vliv nemá, iba na okraji HotSpotu je to iné. (i kdy…
Mlocik97 01.08.2018 18:13
Mlocik97
Mam to odmerane a na grafe vidim ako sa dokaze negativne ovlivnovat prevadzka dvoch pocitacov s wifi…
Kilo.Viktor 01.08.2018 18:40
Kilo.Viktor

router je pres jednu zed .. router to je tp link model :TL-WR840N na wifi je pripojen notebook od matky a otce . otec primo u routeru matka na druhe strane domu . jsme v rodinnem dome takze soused by zadny nemel byt na stejnem kanale. kanaly jsou zkousel vsechny .. zadny z nich nebyl idealni + router nezvladl 13 kanal kdy jsem musel pres kabel napojovat router primo k pc abych to pak mohl prenastavit zpatky na nejaky jiny .

router nezvladl 13 kanal kdy jsem musel pres kabel napojovat router primo k pc abych to pak mohl prenastavit zpatky na nejaky jiny .

typické když je nastavená iná lokácia sieťovky a routeru, EU a USA majú ináč kanály.

screenshot z toho inSSIDeru nebude?

Vysoky ping robi prevadzka wifi cez steny a to zvlast ak pracuje sucasne viac wifi v roznych castiach bytu. Wifi nebolo navrhovane tak, aby spolahlivo fungovalo za prekazkou (stena). Ono to nejako funguje, ale sam vidis ako.

Tiez to zavisi na tom ako sa v byte odraza signal od okolitych predmetov (nabytok). Zrejme ste nieco pootocili inak a signal teraz rusi sam seba. Pri prevadzke za stenou staci naozaj mala zmena. Aj niekolko centimetrov to moze zhorsit, alebo vylepsit. Mozno niekto pohol s routrom, alebo pri upratovani zmenil naklon anten.

u WiFi zas až to posunutie o centimeter zas taký vliv nemá, iba na okraji HotSpotu je to iné. (i když u takéhoto routeru....)
polarizácia antén je už horšie, možno by bolo dobré skontrolovať či ten ping skáče aj cez kábel, možno je to i neco u poskytovatele... pingnúť router (avšak v nastaveniach routeru to musi byť povolené) by taky neco povedalo.

ping 192.168.x.1 -t

povie čo?

Mam to odmerane a na grafe vidim ako sa dokaze negativne ovlivnovat prevadzka dvoch pocitacov s wifi ak sucasne intenzivne komunikuju kazdy v inej izbe, pricom router je umiestneny pre kzdeho z nich za stenou. Nastava tak rapidny pokles linkovej kvality a zhorsenie pingu, ze to moze aj vypadavat.
Inak je hodnota pingu narasta so zatazenim siete a je to normalne. Pri wifi je vhodne si vsimnut ci ten ping nieje zvyseny v pravidlnom intervale (napriklad kazde 2 minuty). Niektore karty robia pravidelny scan siete, pricom na chvilu prerusia tok dat kedze si odskocia na iny kanal. Moze to suvisiet s upgradom ovladaca o ktorom uzivatel ani netusi a jeho nastavenim, ktore sa mohlo po upgrade zmenit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru