Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pro experty : jaký doplněk na "ne"/přepisování URL aktualne.cz šmírování id-economia.cz

Mám takový dotaz pro experty, potřebuji poradit, jak v prohlížeči opravit chování některých webů :
1 Chci si otevřít nějaký článek na aktualne.cz ať už přímým odkazem nebo odkazem z té stránky (například https://nazory.aktualne.cz/komentare/ridic-metra-vzal-stoparky-policajti-se-vyfotili-skajinkem/r~efb350729bb411e89f96ac1f6b220ee8/)
2. proběhne přesměrování http://id-economia.cz?redirectedurl="URL výše"+?redirected=čas
3. Odsud proběhne přesměrování zpět na https://nazory.aktualne.cz/komentare/ridic-metra-vzal-stoparky-policajti-se-vyfotili-skajinkem/r~efb350729bb411e89f96ac1f6b220ee8/?redirected=čas
---
(4) Jak jste pochopili, když si rovnou otevřu adresu s ?redirected=nějaké_číslo, k redirectu nedojde .. Pointa je, jak přidání suffixu automatizovat v prohlížeči.
Tohleto šmírování (podlé na tom je, že přesměrování si člověk nevšimne, dokonce ten tupý chrome snad ani nemá možnost nastavit zakázat redirect, další problém je ,že to ukládá cookies na této doméně, takže i při blokaci cookeis na aktualne.cz může doxazet k uniku) jsem prozatím zastavil zablokováním domény id-economia.cz a uid.aktulne.cz na routeru, v hosts a ublocku. Bohužel to ale neřeší, otevření stránek.

Tedy chci udělat následující věci (ideálně obě, ale stačí jedna z nich teoreticky)
1. odkazy na již otevřené nějaké stránce aktualne.cz Přepsat a přidaj jim příponu ?redirected=něco, to znamené, že pokud si zkopíruji/otevřu odkaz z toho webu, bude mít odkaz upravem. Vlastně správně uplně by bylo, aby na jakékoli stránce( například youtube.com) opravil odkaz vedoucí na aktualne.cz
2. Pokud se pokusím otevřít URL ( https://nazory.aktualne.cz/komentare/ridic-metra-vzal-stoparky-policajti-se-vyfotili-skajinkem/r~efb350729bb411e89f96ac1f6b220ee8/),tedy bez přidaného redirected, tak plugin/doplněk/usercript provede "opravení URL", tím že tam přidá ?Redirected=hodnota

Tedy ptám se, existuje nějaký doplněk pro prohlížeče chrome, vivaldi, firefox, který by mi umožnil si definovat vlastní pravidla pro redirect? (aby dělal něco z toho výše, 1 buď upravoval odkazy na stránkách a nebo 2 vložené URL opravil)
Případně userscript existuje?

-Znáte redirect filtry v ublocku ( například přepis googletagmanager.com/gtm.js, že to dělá "interní redirect" přímo tímto doplnekm v prohližeči) Ovšem redirect filtry jsou "napevno" dané v rozšíření. Je možno si přidat své? jakou syntaxí?
- Znáte něco jako ublock protector / Nano defender? umí to Adguard (placený adblock, dle mě toho umí dost )?
-Znáte rozšíření neat URL pro firefox?

hypoteticky by to šlo řešit vlastním webserverem, který by byl přesměrováno id-economia.cz, ale je to naprosto nevhodné

PS:
hodnota může bý nějaké číslo kolem 16 milionů (jde o unix timestamp)

Předmět Autor Datum
To, čo chceš dosiahnuť, by mohlo zvládnuť rozšírenie Requestly (neskúšal som, vychádzam z toho, čo s… poslední
moose 10.08.2018 16:46
moose

To, čo chceš dosiahnuť, by mohlo zvládnuť rozšírenie Requestly (neskúšal som, vychádzam z toho, čo som vygooglil).

Napísal som rozšírenie Redirection for aktualne.cz. Odkaz ešte nefunguje, ale vývojári z Google majú už tiket v systéme, takže snáď to čoskoro vyriešia (ich dashboard pre publikovanie rozšírení je taký polofunkčný, takže treba trpezlivosť). Rozšírenie dopĺňa redirected parameter do URL ešte pred tým, než sa spraví request na stránku aktualne.cz. Vyskúšal som to iba na tom odkaze z príkladu, vyzeralo to funkčne.

Edit: Odkaz už funguje. Je to zbúchané narýchlo, takže tam boli ešte nejaké chybky, verzia 1.4 snäď už funguje dobre.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru