Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vir ve Format Factory stažený ze Slunečnice.cz

Nemaj obavy, ak vytvoríš bootovacie médium na fleške cestou Yumi a AV: Live Dr.Web, žiaden vírus ani malicius nemá šancu, lebo ty nabútuješ mašinu z USB pri uspatých dátach na pevnom disku vlastným systémom postaveným na jadre Linuxu pre Dr.Web iba do RAM pamäte. Po reštarte mašiny sa RAM automaticky zmaže, žiadne dáta sa nezapisujú na pevný disk ani inde, do Biosu apod..

Ak by aj bol vírus na USB, žiadnym spôsobom sa neprenesie na pevný disk z flešky alebo z RAM pamäte lebo mu chýba inštalačný príkaz, inštrukcia šírenia a zapisovania.

Teoreticky: Ak by aj takýto vírus niekto dokázal na mieru vyrobiť, Dr.Web by ho okamžite detegoval a označil, ako škodnú.

Jediná a objektívna forenzná kontrola na škodú je cestou externého média z flešky, lebo sa kontrolujú dáta pri uspatom systéme na disku o.i. aj na rootkity apod. svinstvo, ktoré pri bežných AV nemusia byť odhaliteľné. Ak bude časť kódu rozdelená pri spustení OS, pritom sa jedna jakože neškodná časť dát otvorí po načítaní iba do RAM a druhá časť (tiež neškodá) zostane ukrytá v súboroch. AV v spustenom OS ju nemusí odhaliť.

Na fleške môžeš skusit aj dualboot/multiboot, napríklad:

Eset SysRescue live z ISO,
Kaspersky SysRescue, Bitdefender SysRescue live z ISO, apod.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny