Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak si myslíte, že se bude "chovat" powerbanka, pokud budou nové 3 aku 18650 jiné než původní?

Koupil jsem v únoru, na e-shopu, powerbanku s deklarovanou kapacitou 20 000 mAh. Po vyzkoušení jsem ale zjistil, že tato powerbanka má maximálně kapacitu 4 000-5 000 mAh. Reklamoval jsem ji jako vadnou, raklamace byla uznána a zaslána mi druhá. Bohužel opět se stejnou "závadou". Ale prodejce se zachoval velmi seriozně a na základě další reklamace mi veškré náklady vrátil a dokonce mi tu poslední nechal s tím, že ji vracet nemusím.:-D
Ale ta kapacita mi nestačila a měl jsem 3 ks aku 18650 s kapacitou 3 100 mAh (původně určené pro el.šroubovák), které by snad tu kapacitu měly mít. Jde o výrobce LiiteKala (Aliexpress).
A tak jsem powerbanku "rozloupl" a tři původní s kapacitou asi 1 000,- mAh vyjmul a nahradil těmito s kapacitou 3 100 mAh. Takže by nyní měla mít kapacitu cca 11 000 mAh. Všechny články jsou zapojeny paralelně. Nejsem si ale teď jistý, jak se budou takhle zapojené články s různou kapacitou "chovat" při nabíjení a vybíjení. Domnívám se, vzhledem k paralelnímu propojení, že by snad neměl být problém. Co si myslíte? Díky za reakce.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny