Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vysoký ping ve večerních hodinách

Zdravím, v této problematice nejsem kovaný. Nevím přesně, co bych k tomuto problému měl poskytnout, takže prosím o toleranci. Můj problém spočívá v tom, že zhruba už 3 dny mám ve večerních hodinách cca od 17:00 +- vysoký ping, takže hraní online je prakticky nemožné. Nejsem si jist, zda by mohl být problém u mě, ale v ranních i dopoledních hodinách vše funguje naprosto bez problému. Problém tedy je na ntb (wifi) i na PC (kabel). Žádné updaty ani nic takového v té době nestahuji. PC mám čistý, žádné viry ani nic podobného, na toto si dávám opravdu velký pozor. Najednou se prostě večer změní ping z 10ms na 100ms. Zkouším často ping na seznam.cz. Není to tak, že by celý večer to bylo takové, občas to třeba na pár minut zase skočí zpět a funguje a pak zase 100 a je konec. Volal jsem na O2 a tam mi řekli, že problém je někde u mě, u nich vše prý vidí normální. Ale u mě se nic nezměnilo, až doteď vše fungovalo v pořádku každý den i večer. Rychlosti up ani down se večer nijak nezmění, jen ten ping je tak špatný. Může to být tím, že třeba najednou začalo více lidí používat internet od O2 v mé lokalitě a proto se to děje? Dá se s tím poté vůbec něco dělat? Mohu ještě u sebe nějak otestovat, zda je problém u mě? Ještě mě napadá, zda je normální, že když dělám ping seznam.cz -t, tak třeba půl hodiny to pořád jede kolem 80-100ms a najednou pokud to přeruším a okamžitě vyvolám ping seznam.cz -t znovu, tak to ukazuje zase 10ms +-. Tím myslím, že pokud bych nepřerušil příkaz ping, tak by to dále ukazovalo 80-100ms, ale tím přerušením a novým příkazem se dostanu opět na nižší hodnotu. Obráceně totéž. Nevím, zda to nějak souvisí, ale je to divné, proč se to nezmění automaticky v průběhu "pingování", ale tím zrušením a novým vyvoláním? Jinak problém to je pro mě veliký, protože streamuji každý druhý den a mám už i pár desítek lidí, co mě sledují, ale s tímto problémem mě to opravdu hodně omezuje. Nemá prosím někdo nějaký nápad nebo radu? Jsem poměrně zoufalý. Mám maximálně možnost zkusit přestoupit k T-Mobile, ale platil bych hodně za předčasné ukončení smlouvy a s O2 jsem byl jinak poměrně spokojený, ale pokud by toto mělo trvat déle, tak by to pro mne byla opravdu hodně nepříjemná situace. Všem předem děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj! Bohužel mám stejný problém a když napíšu na podporu tak mě napíší at zavolám na to dáné číslo…
ig noclipisbest 05.12.2021 20:47
ig noclipisbest
Stejny problem. Latency zacina na verejnych adresach 194.228.x.x... Problem je v tom, ze to je za o…
hrbitko 06.12.2021 21:05
hrbitko
Co nechapes na tom, ze nie je co opravovat? Latencia nie je technologicky dovod na nejaku opravu, ak…
fleg 07.12.2021 11:33
fleg
:D Co nechapes na tom, ze je viditelna latence na bgp peerovi? Kterou opravis tim, ze prestanes over…
hrbitko 07.12.2021 16:48
hrbitko
Mas nieco takze v zmluve? ISP so staisice, mozno milionmi zakaznikov sa ma zaoberat tvojim lagom pri…
fleg 07.12.2021 17:23
fleg
Tady na tomhle foru psalo par lidi, ale kolik jich je v realu? Co tady obhajujes ISP? Se podivej las…
hrbitko 07.12.2021 17:50
hrbitko
Ty si ako normalny? Ja ako ISP mam ako zodpovedat za routing packetu mimo mojej siete? Vies ako fung…
fleg 07.12.2021 18:19
fleg
To jsou verejne adresy, ktere nespadaji do o2 spravy. Pokud by spadaly do o2, tak o2 resi latency na…
hrbitko 07.12.2021 18:26
hrbitko
Takze RIPE zaznamy su oddnes podla tebe nespolahlive? Vlastnikom celeho /24 rozsahu je O2, tak ma pr…
fleg 07.12.2021 18:54
fleg
Dobře, takže dnes tam budu volat a vysvětlím jim, že podle pana fleka, jste vlastníkem vy jako o2. A… poslední
hrbitko 07.12.2021 18:58
hrbitko

Ahoj! Bohužel mám stejný problém a když napíšu na podporu tak mě napíší at zavolám na to dáné číslo nuže teda zavolám ale paní povídá že toto neprovozuje buhžel je O2 jedna z nejhorších co existuje. Hraju Fortnite a od 17:00 zacne skákat na ping 60 a pomalinku na sto když jdu na speed test jede všechno v pohodě ale jeli jdu na cmd a napíšu ping 8.8.8.8 tak mě to napíše Average 118 ms :)) takže je porblém u O2 ne u nás děkuji. Noclip

Stejny problem.

Latency zacina na verejnych adresach 194.228.x.x... Problem je v tom, ze to je za o2 a je to nejaky jejich 3rd party.
Bohuzel tento problem mam kazdy vecer a nemuzu o2 dokopat k tomu aby to opravili. Kdyby nekdo vedel, jak na ne zatlacit, tak prosim o radu co s tim. Technik uz tu byl 3x protoze O2 (neptejte se proc).

Diky

:D Co nechapes na tom, ze je viditelna latence na bgp peerovi? Kterou opravis tim, ze prestanes overutilizovat linku nebo zmenis ntu? Popripade udelas novy routing? Pokud nedelas networking tak nemluv, ze s tim nic nejde delat ty pepego.

Provider ti zarucuje stabilni linku, ne zalagovanou se 150ms. U tebe je normalni mit delay 150ms pri cemkoli co delas, hrajes, pracujes? Ping na seznam 150ms pri VDSL 100/25? Trosku ulet ne co kamarade? Mit moznost jineho providera, tak o o2 ani neuvazuju, takze tady prestan psat blbosti. Have a good day mr. flek

Mas nieco takze v zmluve?
ISP so staisice, mozno milionmi zakaznikov sa ma zaoberat tvojim lagom pri hrani nejakej hry, ci stahovani videa?
Kvoli tebe bude menit routing? Naco by to robil, ked zvysnym 99.99% zakaznikov sa nic take nedeje?
Navyse sam pise, ze ide o obcasne a nie trvale chyby, takze ver tomu, ze ziaden velky ISP sa nebude takymto problemom seriozne zaoberat.

Tady na tomhle foru psalo par lidi, ale kolik jich je v realu? Co tady obhajujes ISP? Se podivej laskave na recenze O2. Ty milione zakazniku.
Miluju takove kecy, ze se na to nikdo radne ani nemrkne. Kdyby se na to nepodivali, tak maji o polovinu zakazniku mene.

Pokud samo O2 meri chybovost linky, tak je to podle tebe v poradku? Dobre tedy, ty budes asi jiny pan podnikatel.

Ty si ako normalny? Ja ako ISP mam ako zodpovedat za routing packetu mimo mojej siete? Vies ako funguje peering do zahranicia?
Navyse ak je problem v adrese 194.228x.x. to su adresy O2 a ziadne 3rd party ako pises.
Staci sa pozriet do RIPE

inetnum: 194.228.32.0 - 194.228.32.255
netname: CGNAT
descr: O2 Czech Republic, a.s.
country: CZ
admin-c: VAKO1-RIPE

Dobře, takže dnes tam budu volat a vysvětlím jim, že podle pana fleka, jste vlastníkem vy jako o2. Ano i podle mě to pod správou o2, bohužel o2 tvrdí něco jiného.
Já se hádat nehodlám, jen říkám, že o2 tvrdí úplně něco jiného.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru