Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Posuďte LCD na kancl a hry

V případě 10bit LUT se tedy pro každou z 256 vstupních hodnot vybírá podle požadované gradace obrazu (koeficientu gama) ideálních 256 jasových hodnot gradačních koeficientů vypočítaných z rozsahu 1 024 výstupních jasových hodnot na monitoru.

zdroj: https://digiarena.e15.cz/vybirame-graficky-monitor-aneb-co-na-fotky_5

---

Za me nepodstatny udaj. Kazdopadne panel je 6bit+FRC. To znamena hardwarove tam neni 16,7 milionu barev a to je neco co se hodi jen do kancelare. Jiste Eizo ma jedno z nejlepsich FRC teda dopocitani hodnot do standardnich 16,7 milionu barev.

S tebou je to slozite, jestlize jsi vydrzel na tom silenem monitoru, cos mel doted, tak ti ten EIZO bude pripadat pres jeho chyby (radeji bych pouzil slovo kancelarsky design) jako neskutecny narez a rozhodne si polepsis.
Jenze na druhou stranu ten monitor nesplnuje dnesni pozadavky a to se na nas pomalu riti HDR, ktere jednoznacne zlepsi grafiku ve hrach (i ve filmu, ale tam to musi ten film podporovat, u her je to normalka).

27" 2560x1440 je pritom jen o malu vetsi nez 24" 1920x1200, ja to proste nechapu, ze to nechces. Jinak jsem koukal, ze 27" jsou temer vsechny IPS, ty AMVA jsou az 32", ale to je jedno.

Jo a velikosti se neboj, zvyknes si do 24 hodin, tomu ver. :-)

---

Edit: dobu odezvy gray to gray neres, nepodstatne dneska snad vsude pod 5ms, kazdy vyrobce navic meri jinak, takze radeji konkretni panel a k nemu reference respektive rezenze a dojmy uzivatelu poslouzi vic.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny