Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční mechanika CDROM

abys kvůli jednomu malému problému nezaložil ještě další tři dotazy, oživím to tu (ehm, nenajít svůj původní dotaz, přestože ti moderátor uvede link, to chce diplom za vytrvalost, ale ne za inteligenci)

když jsi vyhodil nefunkční disketovu, a máš pocit že ji ještě potřebuješ, kup si v pcbazaru za 50,- jinou

cdrom nepotřebují žádné zvláštní ovladače, podmínkou ovšem je že máš buď nainstalovaný ovladač chipsetu své základní desky (viz předkolega mm..), nebo už novější windows tvůj chipset znají. pokud starý board obsahuje čipovou sadu intel, najdeš ovladač k boardu u nich pod názvem "intel chipset inf update"

jestli máš potíže zjistit chipset na svém boardu, otevři pc a podívej se na jména největších švábů, budou bez chladičů. nebo použij programy aida, everest, siw - vypíšou ti přesně z čeho se tvůj krám skládá.

nahrát bys je tam mohl přes přidání tvého disku k jinému pc. nepředpokládám žes dokázal rozchodit usb flashku, když ti nefunguje ani cd, čili tudy zatím cesta nevede. disketovka z bazaru je na dnešní dobu sice opruz, ale pro tebe aspoň něco. pokud máš funkční síť, můžeš stahovat z netu.

funkci cdrom ověříš tak, že dáš bootovací cd do mechaniky, a pokud tvůj bios podporuje boot z cd, uvidíš nějaké startovní menu z cd. v tom případě možná jen není přiřazené písmeno mechaniky ve windows - vidíš cd ve správci hardware?
když jsi vytrhoval disketovku ven - nepotáhnul jsi/neotočil i kabel od cd? zkontroluj.
bios by měl cd mechaniku vidět, ale u starých krámů z dob wirdows98 to vždycky neplatilo, na to nebyl spoleh. dnešní biosy už s tím problém nemají.

pozn.: pokud v dnešní době musím přeinstalovávat starý šrot, a má dost paměti >128mb, dávám tam už jen dříve neoblíbené/nenažrané win_me - na rozdíl od win98 nemívají potíž s hardwarem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny