Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spojení rychlosti dvou internetových připojení

Ahoj všem,

pro pracovní účely musím využívat cloudové úložiště pro poměrně velké soubory. Abych však mohl s cloudem plnohodnotně pracovat, potřebuji nejen vysokou rychlost download připojení, ale také upload. V současné době využívám to nejrychlejší možné připojení od jediného poskytovatele, kterého v domě máme, avšak rychlost uploadu je i přesto stále nedostačující pro moje potřeby. Po rozhovoru s poskytovatelem internetu a moje naléhání jsem se dozvěděl, že mi nemůžou poskytnout žádné individuální připojení a vybírat můžu jen z nabídek na jejich webových stránkách (tudíž nemůžu dělat nic, protože již mám ten nejrychlejší tarif). Jediné, co by možná zařídit šlo, je zřízení nové (druhé) přípojky v mém bytě. Měl bych z bytu natažené dolů do rozvodny internetu dva kabely, doma dva routery a internet platil 2x na dvě smlouvy.

Moje otázka zní, jestli by bylo teoreticky možné tyto dvě připojení nějakým způsobem spojit v jedno, aby se jak download rychlost, tak i upload spojily v jednu (například přes MIKROTIK).

Abych udělal špatnou reklamu, jedná se o firmu UPC a tarif Fiber Business 500 s rychlostí připojení 500 Mb/s, ale uploadem pouze desetinovým (!).

Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
upload "spojit" nejde bez toho, že bys na "druhé straně" neměl rovněž nějaký agregační člen. Maximál…
touchwood 05.09.2018 05:55
touchwood
Jak je to možné? Hned bych bral 20 ADSL připojení dohromady, protože 0.5Mbps je bída od O2. účtují d… poslední
Časopis Patvar 05.09.2018 08:16
Časopis Patvar

upload "spojit" nejde bez toho, že bys na "druhé straně" neměl rovněž nějaký agregační člen. Maximálně dosáhneš toho, že ti router bude rozhazovat jednotlivá spojení do dvou různých připojení, takže pokud uploaduješ např. 2 soubory, každý pofrčí jedním spojem simultánně. S jedním velkým souborem toho bez dalších kejklů na úrovni L2 (a obou koncích spojů) nedosáhneš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru