Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zálohovanie problém Windows 10 64 bit

Dobrý deň,mám notebook Lenovo G 500,20236,windows 10 home verzia 1803,nie čistá inštalácia.Zálohovanie vykonávam na externý disk 1 Tera.Normálne cez Nastavenia-aktualizácia a zabazpečenie-zálohovania.Notebook mám už pomaly 5 rokov.Včera večer nastal problém zo zálohovaním.Stiahol som si film uložil do disku D -Video.frekvenciu zálohovania mám nastavenú na každú hodinu.Zálohujem skoro celý disk C aj D,v D to mám ešte rozdelené na Programy,video,dokumenty,foto.....atď.V pravo dole mi po stiahnutí asi za hodinu oznámilo že mám pripojiť jednotku,pripojil som záloha prebehla úspešne,zistil som cez ovl.panel-historia súborov.Jednotku som odpojil,klik pravým tlačitkom-vysunúť jednotku atd.Za cca 5-10 sek.znova oznámenie že mám pripojiť jednotku,nechápal som,tak som pripojil,chvilu zálohovalo,ok.Znova som odpojil jednotku,to isté.Skúsil som znova nastaviť zálohovanie.Formátoval som externý disk.Ukončil som použivanie jednotky,klasicky v Nastavenia-aktualizácia a zabezpečenie-zálohovanie a znovu som nastavil zálohovanie. Tieto priečinky Disk C tam už boly....Stiahnuté súbory,Prepojenia,uložené hry,obľúbené položky atd pls som ešte pridal disk D.Spustil som zálohovanie.Zálohovalo asi minútu,ale zazálohovalo len File history-Štefan-Desktop-Configuration-catalog 1.edb,a dsik C a D vobec,a pritom na disku D-Video mám stiahnutý film 1 giga.Predtým sa mi to nestalo.Zálohoval som bez problémov.Dnes som stiahol program na obnovu omylom zmazaných dát,začalo mi to robiť po nom,odinštaloval som ho cez ovl.panel-programy a súčasti.Aj tak to robí.V minulosti nie tak dávno neviem koli čomu som sa hral Zálohovania a obnova windows 7,normálne to mám vo windows 10,no a a teraz sa mi tam stále obja vuje hláška vid.obr.Skontrolovať natavenie zálohovania.Žeby tam bol problém?Nechce sa mi robiť čistú inštaláciu,dúfam že to neni velká chyba,ale ked budem musieť,myslel som že je disk zlý alé ked sa naň vykonal aký taký zápis a je ho vidieť v správcovy diskov,pekný večer,dakujem.Alebo nejaký výrus uplná kontrola defenderom.

Předmět Autor Datum
V každom prípade sa na nástroj z dielne MS vykašli, rýchlo na neho zabudni. Osobne a objektívne rad…
ahasver.chamachir 07.09.2018 12:39
ahasver.chamachir
chacha, nekonečný odstavec pochopitelně s vadnou interpunkcí a čekáš, že někdo je takový retard a bu…
lední brtník 07.09.2018 21:34
lední brtník
Cele som to necital, ale co sa tyka poslednej vety - kontrola HDD sa robi cez normalny diag. nastroj…
Zelenyfour 07.09.2018 22:37
Zelenyfour
Ďakujem za rady. poslední
pista 54 09.09.2018 15:45
pista 54

V každom prípade sa na nástroj z dielne MS vykašli, rýchlo na neho zabudni.

Osobne a objektívne radím: EaseUS Todo Backup (free) ti stačí.

Zálohy logických oddielov sa robia každý samostatne na externý hdd.

Primárny a aktívny oddiel C:\ s OS sprav výhradne pri uspatom systéme pod Linuxom, aby nedošlo k narušeniu integrity dát. EaseUS Todo má v Tools lište možnosť vytvoriť tzv. dulboot s výberom po Biose.

Logický oddiel D:\ kde máš svoje dáta a SW môžeš zálohovať live, za behu systému W10 vhodným backupperom: (EaseUS Todo Backup).

Systémový oddiel nie je problém preinštalovať kedykoľvek.

----

Skus najprv opraviť sektory na C:\
do cmd.exe, spusti ako Správca, okopči text: chkdsk /x /f /r /v /b
alebo chkdsk /x /spotfix

Yes, Enter, reštart PC - je to onánia cca na 30 minút a viac.
--------------------------------------
Ak si zmenil veľkosť systémových oddielov, prídeš o zálohy pri každom backupper aj od tretích výrobcov. Takže do systémových oddielov sa nesmie zasahovať, meniť a upravovať ich veľkosť.

chacha, nekonečný odstavec pochopitelně s vadnou interpunkcí a čekáš, že někdo je takový retard a bude to číst? ani náhodou.

zkoušel jsem i ms zálohování pod win: vždycky z toho vylezl jen nepoužitelný odpad a nebaví mě dokola to řešit, znovu definovat, zakazovat, zjišťovat co nejde. prostě je to shit.

klikací zálohování jediného pc, s obnovou z win i z boot cd, zvládne kdejaký krám:
vyhovuje easeus todo backup. ke stažení jsou skvělá boot cd acronis trueimage (online funkce jen placené verze), mimo cenovou realitu je teď v chipu propagovaný o&o diskimage. a aomei backupper, abych nezapomněl.

ale u hromadného nasazení v síti, kdy potřebuješ úlohu spíš skriptovat než odklikávat, tam už nejde ani o free řešení.
můj aktuální favorit je aomei backupper technician: má bezkonkurenční cenu, do jisté míry funkční obnovu na jiný hw, podporu příkazovořádkového ovládání ... asi na něj přejdem.
acronis je příliš drahý, navíc preferuje tupé zálohování podle času místo podle situace na pc.

jo, prý existuje nějaká free filezilla: viděl jsem screeny, přestavoval si jak ten hnus vysvětluju někomu dalšímu ze spolupracovníků, tím ten krám navždy skončil.

praktická zkušenost: pokud potřebuješ něco co dokáže řešit i chyby disku, osvědčil se acronis trueimage. ale ti nedělají free sw. ostatně nemá smysl provozovat vadné disky.

Cele som to necital, ale co sa tyka poslednej vety - kontrola HDD sa robi cez normalny diag. nastroj (napr. HDTune), nie podla toho ci disk vidis v sprave diskov. Co sa tyka zaloh tak viz Brtnik. Kontrola vyrusov defenderom je zly vtip - vyr je sova a defender je shit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru