Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Internetový prohlížeč na starší pomalý NTB

Prosím o tip na nějaký jednoduchý a rychlý internetový prohlížeč na starší notebook, kde jsou XP Home. Počítač má své limity dané věkem a konfigurací. Sedmičky natož něco novějšího tam nejedou (nejsou k dispozici ovladače). Samotné XP šlapou dobře, ale MSIE 8 sice jede, ale je nepoužitelný (spousta webů nefunguje). Zkusil jsem Firefox, jenže je natolik pomalý, že se nedá prakticky používat. Na počítači je potřeba spouštět pouze v internetovým prohlížeči Seznam (kvůli poště) a zpravodajské weby, nic více.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže výsledek testů různých prohlížečů je následující: Řešením je New Moon. Je to rychlé a plně fun… nový
JindraX 20.09.2018 11:54
JindraX
[ALTERNATIVA] : Jsou i WEB prohlizece mimo ty zname Chrome, edge, mozzila etc, které jsou jen minima… nový
XoXoChanel 20.09.2018 12:07
XoXoChanel
Zrovna teď přemýšlím o tomhle: webová služba, kam se uloží adresy několika zpravodajských webů; služ… nový
Pavel 20.09.2018 14:13
Pavel
Rika se tomu RSS... nový
kubik 21.09.2018 23:11
kubik
Je to podobný, ale já mám na mysli službu, která extrahuje obsah i z webů, kde není podpora RSS. A f… nový
Pavel 22.09.2018 14:27
Pavel
Opera mini, ak ešte funguje. nový
pozorovateľ 22.09.2018 15:41
pozorovateľ
Maxthon, je to nástavba IE. poslední
Paron 23.09.2018 14:14
Paron

Takže výsledek testů různých prohlížečů je následující: Řešením je New Moon. Je to rychlé a plně funkční. Asi nejhorší variantou je prohlížeč od Seznamu - ten nebyl schopný se za pět minut ani nastartovat, natož aby se s ním dalo pracovat. Použitelné řešení pro staré pomalé počítače tedy existuje. Problém je vyřešen.

[ALTERNATIVA] : Jsou i WEB prohlizece mimo ty zname Chrome, edge, mozzila etc, které jsou jen minimalizované a zobrazuji jen hruby obsah, to znamena ze je mozné nezobrazovat treba "obrazky", "javasript/scripty" ,"css", upravy HTMl pro vzhled knihy (pro cetbu jak uvadis treba tech clanku) a podobne na velmi lehkem motoru (zpravidla nepresahnou 5Mb-15Mb), na Raspberry jsem pouzival "Midori, Chromium, Iceweasel "nevim zda-li jsou i na platformu windows, tak bych zkusil mozna i ty (spusti je i P4 s 128Mb RAM) i kdyz pro tebe to asi moc nebude, jejich naroky ale i zobrazeni jsou opravdu "minimalistické" ;-).

Zrovna teď přemýšlím o tomhle: webová služba, kam se uloží adresy několika zpravodajských webů; služba načte články, vyháže tabulky, obrázky, nechá jen text a ten z HTML převede do MD (markdown) - zůstane základní formátování. Aplikace si tím pádem načte a zobrazí jen text se základním formátováním.

Uvažuju to pro sebe na mobil s Androidem; fungovalo by to ale samozřejmě i na PC.

Jenže, jak na to? Je to ve fázi úvah...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru