Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ventilator z boku skrine kvuli grafice

Zdar,

skrin ma z boku pruchod na 12cm ventilator, je umisten tak, ze zacina v miste nainstalovane graficke karty v hornim PCIe16x slotu a pokracuje smerem dolu a konci kousicek nad zdrojem v dolni pozici.

---

Sitace doted byla nasledujici:

Vepredu skrine umistene dva pomalobezne temer neslysitelne 120mm ventilatory foukajici vzduch do skrine pres dva HDD a dva SSD.
Ve skrini na procesoru SilentiumPC Spartan 92mm ve smeru zepredu dozadu.
Vzadu na skrini jeden vyfukovy ventilator 120mm a nahore na skrini vzadu take jeden vyfukovy ventilator 120mm.

Vsechno to bezelo pomalu a temer neslysne.

Procesor teplota v klidu cca. 35 stupnu a teplota v plne zatezi cca 60 stupnu.

Problem byl na dvouventilatorove grafice Asus Dual GTX1070, ktera umi vypinat ventilatory na 45 stupnich, pokud se nejede ve 3D zatez. Teplota dosahovala 45 stupnu v temer klidovem rezimu s web prohlizecem. Pokud jsem monitor vypnul a jel jen pocitac, tak sla i na 39 stupnu. Jakmile se ventilatory v zatezi sepnuli, tak to bylo ok, teplota sla jen mirne nahoru.

---

Muj cil byl snizit teplotu na grafice alespon o 2 stupne. Proto jsem nainstaloval bocni ventilator a to s vyfukem smerem do pocitace, aby ofukoval grafickou kartu.

Stalo se to, ze v skoro klidovem rezimu je ted teplota grafiky 46 stupnu a o stupen sla nahoru a ikdyz vypnu monitor, tak teplota zustava na 45 stupnich a dolu se nehne. Teplota na procesoru se ani nehla a ani to nebyl cil, takze vse ok.

Takze dotaz je, ze se chci ujistit, ze jsem to udelal blbe a mel jsem ten ventilator nainstalovat na vyfuk tepleho vzduchu od grafiky smerem ven ze skrine?

Protoze si rikam, ze kdyz se teplota na procesoru nehnula, tak jsem tou instalaci bocniho ventilatoru pod grafikou nenarusil predozadni proudeni, akorat jsem vubec nepomohl graficke karte, ale naopak jsem ji pritopil o 1 az 6 stupnu. Ja to nechapu, v mistnosti je normalni pokojova teplota 23-24 stupnu, jak to, ze ten ventilator co tam nafukuje na grafiku vzduch z mistnosti vubec nepomohl a situaci mirne zhorsil?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny