Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde změnit datum

Zdravim, mam win 7 32bit a musel jsem resetovat bios vyjmutim baterky. Nyni mi windows ukazuje datum nejspis vyroby desky rok 2007. Vsak kdyz zmenim datum procesor vyjede na 100% a pc zamrzne a ma tak jeden snimek za 10 vterin. Nechal jsem to 15 min a nic. Musel jsem hard reset. Zkousel jsem to i v nouzovem rezimu i pres cmd a porad stejny scenar. Do biosu nemuzu skrze usb klavesnici a kvuli spatnemu datu me chrome nepusti na zadny web. Nevite co s tim je?

Předmět Autor Datum
Nastav to ručně v BIOSu,pokud se tam nedostaneš,je chyba na ZD. I USB klávesnice to dávno umí,když t…
forestek 21.09.2018 11:11
forestek
Do biosu nemuzu skrze usb klavesnici spíš se ti po resetu zapnul fastboot.
lední brtník 21.09.2018 11:16
lední brtník
Je nejaka moznost bez investice do ps2 klavesnice změnit čas? Pokud ne, jaky je důvod že to windows…
Lotmor 21.09.2018 11:27
Lotmor
Je potřeba tuto změnu provádět jako správce, ale o to oprávnění si windows i linux řekne (co zkusit…
ml1 21.09.2018 11:40
ml1
jaky je důvod že to windows nezvladne v době bootování pc, kdy si ten krám teprve osahává hw a regi… poslední
lední brtník 21.09.2018 19:23
lední brtník

Je potřeba tuto změnu provádět jako správce, ale o to oprávnění si windows i linux řekne (co zkusit nabootovat do nějaké live verze linuxu, a zkusit to z něj linux mívá lepší podporu hw už v jádře).

Bios starších počítačů (>>5 let) komunikuje s USB klávesnicí jen na vybraných portech (např jen těch, co vedou přímo z desky, nebo těch co jsou v blízkosti PS/2 konektorů), to by mohl být důvod, je dobré podívat se do dokumentace motherboardu jestli tam na to není upozornění. Navíc je potřeba trefit vhodný okamžik; příliš brzo - klávesnice se netedekuje, respektive bios ji má za vadnou; příliš pozdě - už nabíhá OS a bios už požadavek na setup nepřijme. Dost jsem se s tím natrápil a skončilo to tak, že pro toto jsem k počítači připojil PS/2 klávesnici, protože dostat se do setupu bylo dost obtížné. A to je bois desky z roku 2012 (deska neni o tolik starší).

Dal by se zkusit příkazový řádek (spuštěný jako správce), příkaz date 21.9.2018 a následně time 12:05:23 (nahraďte správnou aktuální hodnotou), ale obávám se, že to udělá totéž.

PS/2 klávesnice na tohle stačí jakákoliv, neni potřeba ji kupovat, i když i to je otázkou stokoruny, nevěřím, že by se někde nějaká opuštěná nenašla.

jaky je důvod že to windows nezvladne

v době bootování pc, kdy si ten krám teprve osahává hw a registruje případná přerušení klávesnice pro vstup do biosu, ještě žádná windows ani nezačala startovat. prostě po restartu zmáčkni asi 1000x del nebo f2 nebo pod čím má tvůj krám bios.
taky můžeš probíhat funkční klávesy f1-f10, jejich chyba by měla nabídnout vstup do biosu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru