Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde změnit datum

Je potřeba tuto změnu provádět jako správce, ale o to oprávnění si windows i linux řekne (co zkusit nabootovat do nějaké live verze linuxu, a zkusit to z něj linux mívá lepší podporu hw už v jádře).

Bios starších počítačů (>>5 let) komunikuje s USB klávesnicí jen na vybraných portech (např jen těch, co vedou přímo z desky, nebo těch co jsou v blízkosti PS/2 konektorů), to by mohl být důvod, je dobré podívat se do dokumentace motherboardu jestli tam na to není upozornění. Navíc je potřeba trefit vhodný okamžik; příliš brzo - klávesnice se netedekuje, respektive bios ji má za vadnou; příliš pozdě - už nabíhá OS a bios už požadavek na setup nepřijme. Dost jsem se s tím natrápil a skončilo to tak, že pro toto jsem k počítači připojil PS/2 klávesnici, protože dostat se do setupu bylo dost obtížné. A to je bois desky z roku 2012 (deska neni o tolik starší).

Dal by se zkusit příkazový řádek (spuštěný jako správce), příkaz date 21.9.2018 a následně time 12:05:23 (nahraďte správnou aktuální hodnotou), ale obávám se, že to udělá totéž.

PS/2 klávesnice na tohle stačí jakákoliv, neni potřeba ji kupovat, i když i to je otázkou stokoruny, nevěřím, že by se někde nějaká opuštěná nenašla.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny