Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hrozí zánik DVB-S/S2 kvůli IPTV/OTT?

Napriklad ve Svycarsku se rozhodli, ze uz nepujdou do DVB-T2 a casem nechaji antenu umrit. Duvod je dvoji, geograficke podminky Svycarska zvyhodnuji DVB-S2 a zaroven velka cast Svycaru ma internet a teda moznost IPTV.

Je to takovy prvni pokud o vymazani televizni anteny a dava i smysl proto, ze antenni frekvence se da pouzit pro navyseni kapacity bezdratoveho internetu a teda rozsireni kapacit i pro IPTV.

---

U nas je z geografickeho hlediska situace diametralne odlisna a verim, ze DVB-T2 dava smysl, ale zaroven jsem presvedcen, ze uz zadne DVB-T3 nebude. Mozna teda pristich 20 let budeme mit DVB-T2, ale potom i u nas prejdeme na IPTV.

Samozrejme dotaz byl na DVB-S2, ale myslim, ze to jasne dokresluje situaci, ze do budoucna nelze pocitat s DVB-T, ale DVB-S ma pred sebou jeste dlouhy zivot. Porad budou mista, kde bude obtizne dotahnout internet a bude treba se spolehat na satelit.

Spis si myslim, ze by casem mohli televize zaniknout a prosadi se novy druh vysilani na prani, teda forma jakou uz predvadi Netflix nebo treba Youtube. Pak uz nebude davat smysl ani DVB-S ani IPTV.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny