Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wake on wan

Niektoré MB majú integrovanú WiFi kartu (+ k tomu ethernet kartu) - pre Wake On **** - je samozrejme to integrované napájané. Záleží aj na režime "uspania" (S1, S3, S4, S5).
S1 je stav označovaný aj ako Power On Suspend, POS, alebo známy Standby. Vypnuté sú disky a grafická karta, niekedy aj zariadenia, ktoré nepodporujú S1 stav. Procesor nevykonáva inštrukcie, ale beží, RAM je obnovovaná. Po pohnutí myšou, stlačením klávesu sa systém do niekoľkých sekúnd vráti do pôvodného stavu, akoby ste len vypli monitor.
S3 alebo Suspend to RAM, čiže STR, je mód, ktorý môže nahradiť klasický standby režim. Toto nastavenie sa väčšinou nachádza v BIOSe, v položke Power Management, ACPI States. Ak je štandardne aktivovaný alebo si ho v BIOSe zapnete, Windows ho budú používať namiesto S1.
Pri S3 režime sú registre procesora a cache pamäť uložené do RAM, celý systém je vypnutý, iba RAM je obnovovaná pomocou servisného napätia +5Vsb. Samozrejme, ak niekto vypne zdroj vypínačom, prípadne vypadne elektrina, dáta sú stratené.
S4 alebo STD – Suspend to Disk - je klasický stav hibernácie. Obsah RAM je skopírovaný do súboru na pevnom disku, (hiberfil.sys) a následne sa systém vypne. Po vypnutí je možné odrezať PC od elektrickej energie. Podľa kapacity pamäte RAM trvá hibernácia okolo 20-40 sekúnd, zobúdzanie približne 30-50 sekúnd (vrátanie bootovania). Po prebudení je systém v stave, v akom sme ho nechali.
Režim S5 (alebo Soft-Off) nastáva pri vypnutí systému, vypnuté je všetko okrem servisného napätia +5Vsb, ktoré napája len niekoľko obvodov schopných prebudiť PC.

Takže - pokiaľ by si mal WiFi na MB - režimom S5 by zobudil, ale pokiaľ by bola v slote - nezobudí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny