Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Acronis True Image

Dobrý deň,chcel by som sa opýtať na program Acronis True Image mám ho zatiaľ na skúšku už cca 2 týždne.Zálohovanie bez problémov.Prvú zálohu som vykonal cca pred 2 týždňami celý notebook.Potom mi to už zálohovalo asi len to čo som stiahol a iné.No ale niekedy napr.včera mi zazálohovalo až 17 Gb.A to som mal stiahnuté len film 4 giga 2 serialy 300 Mb a nejaké foto 10 mb.Zálohuje mie disk C,D atd.Filmy,dokumenty a iné ukladám na disk D.Po každom stiahnutí napr.filmov tieto po zazálohovaní vymažem.Metodu mám nastavenú Prúrastkovú

Předmět Autor Datum
tak dik za info a otazka je aka?
fallon 27.09.2018 10:17
fallon
Jaj sory no že včera mi to zazálohovalo tých 17 Giga a napr.po iné dni len 5 giga alebo 4.Že prečo t…
pista 54 27.09.2018 10:27
pista 54
A nemas nastaveno, ze po urcitem poctu prirustkovych zaloh to udela plnou?
RMX 27.09.2018 10:30
RMX
Fuuu neviem a to ako zistím.
pista 54 27.09.2018 10:32
pista 54
Ty zalohy jsi musel nejak nastavovat a vsechno tohle jde nastavit.
RMX 27.09.2018 10:59
RMX
Ak si dobré pametám len som pripojil externý HDD 1 tera.Uplná záloha notebooku prvá záloha.A potom s…
pista 54 27.09.2018 11:04
pista 54
tak znova, to si nevies pozriet co KONKRETNE ten program zalohuje/zalohoval?
fallon 27.09.2018 11:11
fallon
to neviem, v tom programe sa neda pozriet co konkretne to zazalohovalo?
fallon 27.09.2018 10:30
fallon
buď vůbec nečteš nebo nechápeš, co ti lidi už měsíc píšou: - k čemu ti taková záloha je? jaký má smy…
lední brtník 27.09.2018 19:47
lední brtník
Ok,vďaka.Program som stiahol,a čo v ňom bolo nastavené nechal som tak nič som nemenil.Zálohuje mi di…
pista 54 28.09.2018 08:47
pista 54
Acronis True Image neni vhodny pro uzivatele, kteri vubec nerozumi principu zalohovani. Jednou na n…
RedMaX 28.09.2018 08:50
RedMaX
podle tvé odpovědi se mi moc nezdá, že bys tušil, k čemu tu zálohu máš: 1) jsi z ní schopný obnovit…
lední brtník 28.09.2018 10:10
lední brtník
Prvú zálohu som vykonal zálohu celého notebooku.Ešte raz v programe som nič nemenil neprestavoval.St… poslední
pista 54 29.09.2018 17:04
pista 54

buď vůbec nečteš nebo nechápeš, co ti lidi už měsíc píšou:
- k čemu ti taková záloha je? jaký má smysl, že do image-souboru zálohuješ bezcenné kradené filmy z netu, které si můžeš stáhnout kdykoliv znovu a které jsou v "komprimované" záloze k ničemu, protože je stejně musíš nejdřív rozbalit ven?
- když filmy navíc po tzv. zálohování mažeš, pak nemáš nikde přímo použitelný film, jen nesmyslný archív dat. filmy přitom nemají více verzí, nejsou dále komprimovatelné, je to jen ztráta času a možnosti přímého přehrání.
- jediný smysl zálohy dokumentů pomocí podobných programů je v tom, že ti postupně zazálohuje nové verze souborů, přírůstková záloha přitom stejné (=zbytečné) verze přeskočí.

máš systém s aplikacemi na c: a data na d: (správně) = snadno jde vytvořit dvě různé úlohy pro zálohy: 1) vlastního systému pro funkční pc, 2) cenných dat.
- máš to tak?
- když ti lehnou windows, k čemu by byly pracně zazálohované dokumenty+filmy v obrovských balících, když by tam chyběl vlastní systém a nemáš se hned jak se svým datům dostat? t.j. pokud uděláš to nejdůležitější pro možnost obnovy systému = jeho zálohu, pak ji potřebuješ rychle bez problémů obnovit a ne řešit, jestli neobsahuje i tvé staré dokumenty, kterými si přehraješ novější verze na disku a přijdeš tak o ně.

když ten program necháš řádit podle jeho default nastavení, vytvoří si plán záloh - tak se do něj podívej co obsahuje, jaké adresáře.

Acronis True Image neni vhodny pro uzivatele, kteri vubec nerozumi principu zalohovani.

Jednou na nej budes nadavat, az se neco stane a prijdes o soubory presto, ze jsi "zalohoval". Ale bude to tva chyba. Mas rady zde, muzes projit Google, rad jak spravne pomoci toho programu zalohovat je na webu spousta. Dal uz je to jenom na tobe.

podle tvé odpovědi se mi moc nezdá, že bys tušil, k čemu tu zálohu máš:
1) jsi z ní schopný obnovit systém? pak by měla zálohovat pouze tvé soubory z c: = \windows, \programfiles, a také malý samostatný boot oddíl s bootloaderem (a číslem disku). obnova nespustitelného systému se dělá např. pomocí záchranného cd acronis.
tady je nejlepší vždy dělat plnou zálohu.

2) zálohuješ s tím své dokumenty? pak by to měl být druhý plán zálohy, který vybere jen tvé soubory které upravuješ = dokumenty office, fotky... a ty dáváš do jiné zálohy, bez pokaždé zbytečně přibaleného systému.
tato záloha je ideální pro přírůstkovou metodu.

3) zálohuješ s tím i filmy a hudbu, které nikdy neměníš? a proč, jaký to má smysl? tyto soubory je nejlepší překopírovat na další místo = síťový disk, nebo fotky aspoň na druhý disk v pc (nouzově na usb disk, ale to je spíš špatné řešení)
tyto data nemá žádný smysl dávat do nějakého archívu ani je dokola opakovaně zálohovat, na ně bych žádný zálohovací program nepouštěl. pokud ti za to stojí (mp3 asi jo), jednou je nakopírovat na nějaký další disk (třeba dávkou s příkazem xcopy, nebo ručně ve správci souborů).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru