Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno dest5.json

Zdravim,v poslednej dobe mi pri surfovani na vela beznych strankach vyhodi dole hlasku - chcete otvoriť alebo uloziť subor dest5.json z lokality demdex.net?Použivam IE 11.Ako to odstrániť,alebo co to spôsobuje.Dik za odpoved.

Řešení:

nedoporučuju a nepoužívám žádný, pro neodbytné škemrače ten z windows. antivir není povinná výbava, vyžadují ho jen bfu.

máš jiný problém a ten neřešíš: 1) avast si přidává doplněk do prohlížečů, 2) avast zasahuje do funkce dns cache ve windows
takže už máš to svinstvo konečně odinstalované?

k těm různým dns: léty vznikly mnohé další "public dns", už tu není jen známý google. všechny bývají spolehlivější než ty od malého místního poskytovatele.

"dest5.json": že se zrovna obskurní ie chová jak popisuješ v titulku: je to možné. jste asi dva na světě co ho používají, tak se nediv, že mrchosoft neřeší problémy toho krámu.
nabízí se řešení stažením malého .reg souboru pro import do registrů - JSON mime type.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mam uplne stejny problem a i kdyz smazu,objevuje se to porad.Co s tim?
Ivuska 12.10.2018 09:39
Ivuska
Podívej se,co se ti spouští po startu,případně na nainstalované programy. I ve správci úloh lze zkon…
forestek 12.10.2018 09:49
forestek
Vsechno uz jsem zkusila,je to něco z Java,ale nejde to odstranit.Vsichni se tu jen hadaji,ale nikdo…
Ivuska 12.10.2018 09:57
Ivuska
riešenie tu poskytol už predtým lední brtník-viz jeho príspevok s odkazom https://stackoverflow.com/… nový
audax 12.10.2018 12:07
audax
Stejný problém, toto pasuje pefektně :) audax Zlatý rádce @Ivuska, 12.10.2018 12:07 #35 riešenie t… nový
Sunpedro 23.10.2018 14:42
Sunpedro
je fakt,ze to dela jen internet explorer...zkusim tu radu nový
ivuska 24.10.2018 10:27
ivuska
Vyriešene podla rady stiahnuť maly .reg soubor pro import do registrů - JSON mime type.Dakujem. IE… nový
Jaro B 29.10.2018 00:12
Jaro B
Jde o reklamní svinstvo z reklamních žump (tedy problém není v počítači, že by byl nakažen, ale obse… poslední
Stastlivec1z10 29.10.2018 16:17
Stastlivec1z10

riešenie tu poskytol už predtým lední brtník-viz jeho príspevok s odkazom https://stackoverflow.com/questions/6114360/ie-prompts-to-open-or-save-json-result-from-server/39245443#39245443 ,treba Internet Explorer naučiť pomocou zásahu do registra otvárať *.json súbory priamo bez toho,aby sa na to opakovane pýtal,pre Teba je zbytočné inštalovať microsoft ajax runtimes a všetko okolo tejto záležitosti,stačí jemne upraviť nakladanie so súbormi s touto príponou....

Stejný problém, toto pasuje pefektně :)

audax Zlatý rádce @Ivuska, 12.10.2018 12:07 #35

riešenie tu poskytol už predtým lední brtník-viz jeho príspevok s odkazom https://stackoverflow.com/questions/6114360/ie-prompts-to-open-or-save-json-result-from-server/39245443#39245443 ,treba Internet Explorer naučiť pomocou zásahu do registra otvárať *.json súbory priamo bez toho,aby sa na to opakovane pýtal,pre Teba je zbytočné inštalovať microsoft ajax runtimes a všetko okolo tejto záležitosti,stačí jemne upraviť nakladanie so súbormi s touto príponou....

Vyriešene podla rady stiahnuť maly .reg soubor pro import do registrů - JSON mime type.Dakujem.

IE použivam stale ešte preto,lebo mi viac vyhovuje system ukladania odkazov hore na panel s oblubenymi položkami.Posledny odkaz mi totiž uloži vlavo hore,takže ho vidim a môžem sa k nemu rýchlejšie vratiť,nie ako ine prehliadače,ktore to ukladaju smerom doprava a odkaz sa mi strati na lište vpravo hore za šipkou.
Taktiež uvodny štart IE je ovela rychlejši ako napr.chrome,kde mi start pripada,akokeby zamrzol ntb,objavi sa najprv biela plocha a až za niekolko sekund nabehne.

Jde o reklamní svinstvo z reklamních žump (tedy problém není v počítači, že by byl nakažen, ale obsese některých webmasterů (především lutonského živě, bakalovo aktuálně,) zahnojit stránky všeljakým reklamním, šmírovacím svinstvem), starší prohlížeče se špatně chovají, že některé response špatně vyhodnotí a myslí si že je to soubor ke stažení. Pokud nepoužíváš blokátor reklam (i již dnes překonaný adblock by to zablokoval), tak se nediv

PS. IE 11 hodit z okna, je to zastaralý krám, kam jde dát jen nějaká podivná variantu Adblocku. Lepší je ublock origin pro (Safari, FF, Chrom/ie/um)

a na těchto webech zakázat+odstranit cookies, jinak se těch reklam nezbavíš

PS: sice jesprávné dát demdex.net do hosts pro zablokování, ale těchto reklamních domén jsou milioóny a pokaždé je dávat do /etc/hosts by bylo jako nosit z země na mars písek po jednom zrnku. Lze stáhnout kompilované kolekce /hosts souborů (hledat hosts file domain blocklist ,ideálně pro českou mutaci) -- výhoda ublock je, že tomuto rozumí a standardně tyhle filtry právě také načítá.

zmíněné rady jsou k ničemu:
-změnit DNS: pokud daný dns blokuje reklamní domény, ano, má to smysl, ale nepokryje všechny (zjmna české). Nevím o takovém
-antivir nepoužívat, je to zpomalovač a bonzuje a nevychytá také reklamy, účel antiviru je jiný než blokovat reklamy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru