Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OS na starý a pomalý notebook

Dobrý den,
jsem úplná amatérka-tak se předem omlouvám za neznalost. Prosím o radu-mám velmi starý a pomalý notebook, používám ho pouze na interně a momentálně v něm mám XP. Bohužel se mi to ale seká. Lze nainstalovat něco méně náročného na HDD? Třeba Xubuntu? Moc dekuji Jarka

Změna předmětu, původně: OS (host)
Změna kategorie, původně: Internet (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jsem samoživitelka a bohužel koruny na nový momentálně nejsou. Počítač je opravdu moc starý Acer Asp…
Jarkana 12.10.2018 22:29
Jarkana
Jen jsem jeste kouknul na svuj netbook, taky acer aspire one, asi jen o malo novejsi - uz ma 3. bate… nový
gilhad 17.10.2018 13:00
gilhad
Bohužel současné nároky byť i na internetové prohlížeče jsou vysoké. Asi s XP nebo Vistou se to bude… nový
forestek 17.10.2018 13:11
forestek
hlavne pomuze osekani webu o kraviny - mam dva prohlizece, v jednom neni flash, skripty zakazany, ob… poslední
gilhad 17.10.2018 14:06
gilhad

Jen jsem jeste kouknul na svuj netbook, taky acer aspire one, asi jen o malo novejsi - uz ma 3. baterku a bude potrebovat 4. klavesnici, ale porad jsete docela dobre slouzi - mam na nem ale Linux Gentoo, takze system na miru a velmi light prostredi (fluxbox) - nejsem si jisty, zda bych doporucil zacatrecnikum, ale imho to znamena, ze nejaka lehci distribuce a dobre postelovany prohlizec by stacit mohly i na tom tvojem (aspon nejak)

hlavne pomuze osekani webu o kraviny - mam dva prohlizece, v jednom neni flash, skripty zakazany, obrazky zakazany, blokovany vsechny reklamni weby (a obrazky) co jsem potkal a jede pekne rychle i na tom nebooku. Ten druhy je pro tech par webu, ktere chci a bez takovychto veci nefunguji, tak ten jede vyrazne pomaleji. (I tak ma zakazane vsechny mozne reklamy a animace). Pokud bych tam mel defaultni instalaci prohlizece, tak pujde tak 10x pomalej, nebo jeste hur. Ale ten osekany bez obrazku atd jede krasne, i kdyz stranky vypadaji trochu jinak. Ale pokud jde o diskuze a informace, tak to vubec nevadi a ta rychlost za to stoji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru