Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový mobil koupit u Alzy nebo Heuréky

Ono to bude i rozdílem mezi CZ distribucí a dovozem. Ty telefony za lákavé ceny bývají relativně fajn, dokud fungují. Když přestanou, začnou problémy, protože jsou obvykle nakoupené na prapodivné smlouvy v zahraničí, místní servis je nechce opravit, je nutná komunikace přes prodejce a ten se začne kroutit, jak jen bude moct, pak začnou praktiky z let minulých, kdy v jedné nejmenované firmě topili telefony přijaté na reklamaci, aby je mohli diagnostikovat jako utopené a zamítnout reklamaci. Firma už naštěstí neexistuje.
Na Heurece se stačí podívat, že za super ceny jsou dovozci typu 1-2umobil, Český-mobil a další. Při listování až k částce 10 990 je tam najednou jedno známé jméno vedle druhého s na korunu stejnou cenou - Smarty, TS Bohemia, Alfa, EW.
V posledním roce jsem řešil dva takto skvěle koupené telefony, rodina a známí si mysleli, jak vyzráli na velké předražené prodejce. První případ, telefon byl koupený na fakturu v Itálii, prodáván tady jako nový, Sony odmítlo reklamaci, prodejce stihl zaniknout, smůla. Druhý, telefon pro Německo, Samsung odmítl reklamaci, telefon koupený firmou (vyžadovali původní fakturu), následovala komunikace s prodejcem o faktuře, nebo vyřízení reklamace. Cukal se, jak mohl, táhlo se to snad půl roku, na odstoupení od smlouvy nereagoval, nakonec při osobní návštěvě pobočky vrátil peníze, ale za ty nervy a čas to nestálo. Samozřejmě můžeš mít štěstí, koupíš skvěle, nic s ním dva roky nebude a už o sobě s prodávajícím neuslyšíte.
Já sám se držím jen velkých jmen i přes vyšší cenu od chvíle, co jsem před mnoha lety z neznalosti kupoval v 1-2umobil Nokii N73 ME (cca 10 500 Kč, jinde byla o 3000 dražší) na firmu a zeptali se mě, jestli budu potřebovat doklad, nebo mi stačí potvrzený záruční list. Když jsem jim oznámil, že potřebuju dokonce fakturu, zděsili se a řekli mi, ať přijdu za hodinu, že mají něco s tiskárnou. Přišel jsem za hodinu, řekli mi, že ještě dvě, ať si dojdu na oběd, potom druhý den a až druhý den mi neochotně vytiskli fakturu, beze slova podali a ani na shledanou mi neřekli.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny