Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový mobil koupit u Alzy nebo Heuréky

Zdravím, chci si koupit nový mobil, přesněji Sony Xperia XZ1, nechci ale dát do telefonu víc jak 9000kč

Ale zaráží mě jedna věc, jak je možné, že na Heurece mobil stojí kolem 8000kč https://mobilni-telefony.heureka.cz/sony-xperia-xz1-single-sim/#

A na Alze 11000kč https://www.alza.cz/sony-xperia-xz?dq=5101626&o=3

Myslíte, že je lepší se připlatit a koupit to z Alzy nebo to koupit přímo přes Heuréku a mít jejich "garanci nákupu" ??

Co se tak dívám na jednotlivé obchody na heurece, tak lidé je v diskuzích označují za šmejdy (jak kde), atd....

Díky.

Předmět Autor Datum
To bude tím, že na Alze je dual sim.
jezekhifi 14.10.2018 17:29
jezekhifi
Standardne to ludia riesia tak ze najdu najlacnejsi solidny eshop s pre nich uspokojivou dopravou. A…
Zelenyfour 14.10.2018 17:42
Zelenyfour
Tak s tým musím nesúhlasiť lebo ja radšej kúpim telefon o 100 eur drahsie od niekoho ako je teraz tá…
Lorenzo 15.10.2018 12:48
Lorenzo
ktory sa pise s y. pri opravnenej reklamacii dopravu neplatis.
fallon 15.10.2018 13:40
fallon
tieto tvoje trápne gramatické drísty si nechaj na doma...Pri opravnej reklamácii práve že dopravu pl…
Lorenzo 16.10.2018 12:51
Lorenzo
Tak mozno si tiez zeleny ufon... Alza nie je jediny obchod s odbernym miestom alebo kamennou predaj…
Zelenyfour 15.10.2018 18:20
Zelenyfour
a kde tvrdím že je to jediný obchod s odberným miestom??? Ja som použil obchod o ktorom bola reč...A… poslední
Lorenzo 16.10.2018 12:56
Lorenzo
Ono to bude i rozdílem mezi CZ distribucí a dovozem. Ty telefony za lákavé ceny bývají relativně faj…
Potkan007 15.10.2018 16:52
Potkan007

Standardne to ludia riesia tak ze najdu najlacnejsi solidny eshop s pre nich uspokojivou dopravou. Ak je rozdiel medzi vybranym eshopom a Alzou povedzme 100€ (akoze je to v Alze o 100€ drahsie, coz sa moze lahko stat), tak by to cez tu Alzu nakupil iba retardovany zeleny Alza ufon po lobotomii.

Tak s tým musím nesúhlasiť lebo ja radšej kúpim telefon o 100 eur drahsie od niekoho ako je teraz táto alza u ktorej tú reklamáciu môžem riešiť osobne a nie sa naťahovať a nervačiť s niekym cez telefón ktorí je desiatky kilometrov daleko a ktorému zároveň platíš aj za dopravu!

Ono to bude i rozdílem mezi CZ distribucí a dovozem. Ty telefony za lákavé ceny bývají relativně fajn, dokud fungují. Když přestanou, začnou problémy, protože jsou obvykle nakoupené na prapodivné smlouvy v zahraničí, místní servis je nechce opravit, je nutná komunikace přes prodejce a ten se začne kroutit, jak jen bude moct, pak začnou praktiky z let minulých, kdy v jedné nejmenované firmě topili telefony přijaté na reklamaci, aby je mohli diagnostikovat jako utopené a zamítnout reklamaci. Firma už naštěstí neexistuje.
Na Heurece se stačí podívat, že za super ceny jsou dovozci typu 1-2umobil, Český-mobil a další. Při listování až k částce 10 990 je tam najednou jedno známé jméno vedle druhého s na korunu stejnou cenou - Smarty, TS Bohemia, Alfa, EW.
V posledním roce jsem řešil dva takto skvěle koupené telefony, rodina a známí si mysleli, jak vyzráli na velké předražené prodejce. První případ, telefon byl koupený na fakturu v Itálii, prodáván tady jako nový, Sony odmítlo reklamaci, prodejce stihl zaniknout, smůla. Druhý, telefon pro Německo, Samsung odmítl reklamaci, telefon koupený firmou (vyžadovali původní fakturu), následovala komunikace s prodejcem o faktuře, nebo vyřízení reklamace. Cukal se, jak mohl, táhlo se to snad půl roku, na odstoupení od smlouvy nereagoval, nakonec při osobní návštěvě pobočky vrátil peníze, ale za ty nervy a čas to nestálo. Samozřejmě můžeš mít štěstí, koupíš skvěle, nic s ním dva roky nebude a už o sobě s prodávajícím neuslyšíte.
Já sám se držím jen velkých jmen i přes vyšší cenu od chvíle, co jsem před mnoha lety z neznalosti kupoval v 1-2umobil Nokii N73 ME (cca 10 500 Kč, jinde byla o 3000 dražší) na firmu a zeptali se mě, jestli budu potřebovat doklad, nebo mi stačí potvrzený záruční list. Když jsem jim oznámil, že potřebuju dokonce fakturu, zděsili se a řekli mi, ať přijdu za hodinu, že mají něco s tiskárnou. Přišel jsem za hodinu, řekli mi, že ještě dvě, ať si dojdu na oběd, potom druhý den a až druhý den mi neochotně vytiskli fakturu, beze slova podali a ani na shledanou mi neřekli.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru