Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozpite fonty / obrazky vo win10

Po predposlednej aktualizacii mi zacala aplikacia Photos (predvolena na prerzeranie obr ) rozostierat obrazky. Otvori obrazok, na chvilocku je normalny a potom sa rozostrie, velmi dobre to vidiet ak mam nejaky prtscr obrazovky.
A po poslednej aktualizacii (1803) mi rozostre fonty aj v Windows Live Mail, ale len polozky menu vlavo. obd bad - takto to vidim na obr. Obrazok 111 je zosnimany ako to zobrazi aplikacia Photos, obrazok 222 je z ineho zobrazovaca obrazkov. Tak by ma zaujimalo, co sa kde posralo, a ci sa to da bejako nastavit, okrem odpovede posral sa win10, a da sa to opravit instalaciou Win 7 :-). Vlastne emaily su zobrazene OK, aj hlavicky. Ked sa postavim na polozku menu mysou, trosku sa to zlepsi, zaostri, ale stale to nieje ono, Ked z tej polozky odidem, zase sa to rozpije. Aj ta bublinova napoveda je OK. Jedine to menu je dost necitatelne.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Začni tím, že nainstaluješ ovladače grafické karty ze stránek výrobce karty/počítače místo těch stan…
Jan Fiala 15.10.2018 09:04
Jan Fiala
Co som behal po nete, tak je to problem skalovania fontov v starsich aplikaciach, ale nic z doporuce…
truhlik 15.10.2018 09:33
truhlik
Jak máš nastaveno DPI ve zobrazení? Windows ti nabídnou funkci, jestli chceš doostřit fonty u aplika…
Jan Fiala 15.10.2018 10:52
Jan Fiala
takze ovladac z lenova, dpi na 100%, vo vlastnostiach programu ponastavovane vsetky mozne kombinacie…
truhlik 16.10.2018 13:09
truhlik
Ve vlastnostech programu nic nenastavuj, tam nicemu nepomuzes. Nechat opravit Windows rozmazane apli…
Jan Fiala 16.10.2018 13:45
Jan Fiala
rozlisenie nativne, pozorujem to od poslednej aktualizacie nový
truhlik 19.10.2018 12:25
truhlik
Jestli jsi opravdu provedl i to nastaveni DPI, mas spravne nastavené "rozliseni" a "Hz" obrazovky, t… nový
COh 16.10.2018 15:31
COh
Ovladac ako prve stiahnuty zo stranok lenovo . . . vo vlastnostiach daneho programu skusmo zmena na… nový
truhlik 19.10.2018 12:24
truhlik
Všechny věci, které se týkají kompatibility pro aplikaci vypni nový
Jan Fiala 19.10.2018 13:03
Jan Fiala
Pred aktualizáciou to bolo pôvodne vypnute, začal som to zapínať a laborovat s tým až keď sa to poka… poslední
Truhlik 21.10.2018 11:34
Truhlik

Co som behal po nete, tak je to problem skalovania fontov v starsich aplikaciach, ale nic z doporucenych nepomaha. Ono to nieje vsade alebo v celom programe, ale napr. v mailovom klientovi len bocne menu - dosla, odoslana, . . . zobrazenie mailov, okna nastavenia, vlastny email su ok . . . ale pre klud duse mozem skusit

takze ovladac z lenova, dpi na 100%, vo vlastnostiach programu ponastavovane vsetky mozne kombinacie, aby nepouzival prepocitavanie, aby to nechal na aplikaciu a pod, vsetky moznosti vyskusane, aj v nastaveniach Win Nechat system Windows aby se pokusil opravit rozmazane aplikace . . . nic, vsetko marne, vsetko marne . . . zaujimave je, ze aplikacia Photo to robi aj na obrazok, nielen na fonty . . . vid predch. prilohy ...

Ve vlastnostech programu nic nenastavuj, tam nicemu nepomuzes.
Nechat opravit Windows rozmazane aplikace je taky kontraproduktivni.
Klini na start a napis: clear
Měl bys najít nastavení Clear Type. Zkus toho wizarda.

To, že se ti rozmazávají aplikace pro 100 DPI není normální. Tam bude něco rozbitého.
Máš nastaveno nativní rozlišení monitoru/displeje nebo sis nastavil nějaké menší rozlišení?

Jestli jsi opravdu provedl i to nastaveni DPI, mas spravne nastavené "rozliseni" a "Hz" obrazovky, tak to muze byt ovladacem. Vydej se do spravce zarizeni. Bud pres pridrzeni "WIN+PAUZA" :> "spravce zarizeni". Nebo stiskni WIN+R a vloz :

devmgmt.msc 

Najdi polozku "Grafické adaptery" (grafika)
Pravy klik "aktualizovat ovladac"
V pripade ze aktualizaci nenajde, uvidis tam polozku "restartovat predesly ovladac" jestli predesli fungoval, tak ho restartuj na verzi ktera fungovala.
# Jestli nejde o GUI prostredi Windows a jen nekteré programy. Tak na urcity executable (.exe) klikni pravym tlacitkem :> vlastnosti :> kompatibilita :> Zmenit nastaveni vysokych DPI' ::: "DPI u Programu kompabilita".

PS: Nemusi jit o reseni, ale v lepsim pripade by nam to mohlo poskytnout dalsi, urcitejsi informace. Jsou-li ve spravci nejaké vystrazne vykricniky, tak napis u ceho.
# Proc ovladac ? Jelikoz podezrivam ze jsi stahl a nainstaloval ovladac na Windows 7, nebo nejaky co jsi nasel na netu a jedniny ti (bez chybné hlasky "tento ovladac neni kompatibilni s verzi vaseho systemu/materialu") instalacku spustitil protoze jsi pro Windows10 na strankach vyrobce nenasel. Kdybych vychazel ze statistik, vic jak 35% uzivatelu ma na NTB ktery neni oficialne s Windows 10 podporovan. A to ze uzivatel rekne hned pravdu, je 'v lepsim pripade' sance jedna ku dvoum ;-)

Ovladac ako prve stiahnuty zo stranok lenovo . . . vo vlastnostiach daneho programu skusmo zmena na nastavenie kompatibility, vo vlastnostiach pozapinane snad vsetky mozne kombinacie co sa tyka skalovania dpi . . . v systeme zapnute/vypnute aby sa win pokusil sam opravit rozmazane fonty . . . nic zatial neviedlo k uspechu . . . zmena zo 100 ,a 115 resp 125 . . . nic

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru